Egyéb Sportok

Nate Diaz a McGgegor elleni trilógiát akarja

2019. augusztus 13.

Már három év eltelt azóta, hogy Nate Diaz, a stocktoni fenegyerek a UFC ketrecébe lépett volna. 2016 augusztusában megvolt a Conor McGregor elleni visszavágó, ami után a 34 éves amerikai egyszerűen nem kívánkozott vissza a csatamezőre.

Miért is tette volna? Éldegélt a szépen gyarapodó vagyonából, edzett néha egy keveset, eljárt néhány rendezvényre, levezetésül pedig füvezett orrba-szájba. A marihuánafelhő ködén keresztül sok érdekes kijelentést tett a The Ultimate Fighter győztes harcos, legutóbb pedig arra kaphatták fel a fejüket a sport rajongói, hogy a könnyűsúlyú bajnokot, Khabib Nurmagomedovot, hergelte a nézőtéren Diaz, amiből majdnem verekedés is lett.

A dagesztáni helyett azonban Anthony Pettis-szel sem ártana foglalkoznia Nate-nek, hiszen mégiscsak az egykori könnyűsúlyú uralkodó áll majd vele szemben vasárnap hajnalban. Ám erre nagy ívben tesz a stocktoni, aki még mindig a McGregor elleni harmadik bunyót akarja igazán.

Persze nem az ír pofonjai hiányoznak neki, sokkal inkább a vaskos csekk, amelyből élete végéig tud majd füvet venni, sőt… Ezt nyilván nem árulta el az ESPN-nek adott interjúban, azt viszont igen, hogy ő hogy látta a mérkőzéseket.

„Szét kellett volna rúgjam a hátsóját aztán otthagyni, de vannak elveim, ezért beleegyeztem egy visszavágóba. Sokan nem mentek volna bele, ők ezért nem igazi harcosok. Ha Conor helyében lennék, biztosan nem tudnék aludni éjszaka az után, hogy szétvertek és lefojtottak mindenki szeme láttára.

Megkapta a visszavágót, mint valami elkényeztetett kisbaba, és egy vitatható döntéssel nyert. Nem érdekel, hogy pontozással nyert, ez ugyanis nem ér fel ahhoz, amikor lefojtanak. Szerintem találkozni fogunk még.

Nem veszítettem el azt a mérkőzést, de mindenki úgy kezelte, hogy ’Oké, vesztettél, állj a sor végére’. Persze, amikor ő maradt alul, azonnal jöhetett a visszavágó. Azzal mi van, hogy én is visszavágót akarok? Én vagyok a legnagyobb ebben a játékban, mégis engem golyóznak ki?”

Hogy ezt ki mondta Diaznak, hogy ő a legnagyobb hal a tengerben, az remek kérdés, mindenesetre egy visszavágó jöhetne. Conor már úgy is felért a csúcsra, a lefelé vezető úton pedig jól jön egy kis extra pénz.

A címmérkőzést meg hagyják azokra, akik megérdemlik.