Egyéb Sportok

Nate Diaz lehet a következő UFC-szupersztár

2019. augusztus 18.

A 34 éves kaliforniai származású harcos remek teljesítményt nyújtott 3 év szabadság után: az egykori bajnok Anthony Pettis megtört a folyamatos nyomás alatt, nem igazán voltak momentumai sem Nate ellen. Diaz elhagyta a tőle megszokott lassú kezdést, gyorsan beleállt a mérkőzésbe, és szinte minden területen ellenfele fölé nőtt.

Állva ugyan voltak jó rúgásai Pettisnek, ám a ketrec falánál, illetve a földön is Nate uralta a terepet. A végén már csak másodpercek választották el a stocktonit, hogy behúzza a fojtást, és idő előtt megverje „Showtime”-ot. Ez nem sikerült, ám a rajongók így is odáig voltak a Conor McGregor-elleni összecsapásokon nevet szerző fenegyerekért.

Dana White, a promóció elnöke is ajnározta az új aranytojást tojó tyúkot, aki szerinte már-már Conoréhoz hasonló hírnévre tett szert.

„Nehéz lenne mást mondani, mint hogy remekül teljesített. A szervezet egyik arcává vált.”

Egyfajta anti-hős lett a füvet szívó, káromkodó és középső ujjakat szóró gengszter, akire azért vonatkoznak a szabályok.

Beszéltem vele többször is, megkértem, hogy ne káromkodjon az ESPN-en. Rám nézett, és ennyit mondott: ’F*****ó’. Ez közvetlenül az után volt, hogy interjút adott a csatornának. Nem olvastam a cikket, csak a főcímet, miszerint kell egy anti-hős a szervezethez. Ez pedig maximálisan igaz, én is bírom őt, az emberek pedig imádják.”

A mindenki által kedvelt Diaz hű maradt a nevéhez, ki is szemelte következő ellenfelét: Jorge Masvidalt. A remek győzelmi szériában lévő Jézus-hasonmást az alábbi mondatokkal kóstolta meg.

„Azért hagytam ki ennyit, mert senki nem volt, akivel harcolhattam volna. Masvidal ellen akarok menni legközelebb, kevés igazi gengszter van a játékban, de ő egy közülük. Persze nem akkora, mint mi, nyugati partiak”

Jorge nem ellenkezett a bunyó ellen:

Dana White, mire vársz még?