Egyéb Sportok

Nem a fél kell, hanem az egész!

2023. február 01.

Ez szinte hihetetlen! Őrület! Bajnokok Ligája-mérkőzés Budapesten!

Női röplabda BL csoporttalálkozó a főváros legszebb sportcsarnokában. Az olasz Conegliano együttese pillanatnyilag a világ legjobb klubcsapata, egy szürke unalmas kedd este a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban lépett pályára a magyar bajnok Vasas-Óbuda ellen!

Ez legalább akkora szám, mint ha labdarúgásban a Manchester City az FTC ellen szerepelne. Az esemény súlyát jellemezte, hogy az olasz nagykövet is kilátogatott a XVII. kerület gyönyörű ékszerdobozába. Amúgy a magyar röplabda híres szakemberei is megérezték, ez egy nagyszerű pillanat, közelről látni a világ legerősebb csapatát. Dr. Kotsis Attiláné kiváló edző, korábbi szövetségi kapitány mellett az egykori kiemelkedő tudású játékos, Bánhegyiné Radó Lúcia is a páholyból nézte az összecsapást. A Conegliano jelenléte komoly izzást hozott a sportág hazai utánpótlásába, a csurig megtelt lelátón megannyi fiatal játékos szorongott!

Félelmetes hangulatban kezdődött a játék, a Vasas leghűségesebb szurkolói, ahogyan azt már megszokhatta a rendszeres látogató, pokoli hangulatot indukáltak és nem ám csak úgy, az eredménytől függően! Folyamatosan éltették, erős hanggal biztatták a Vasas játékosait. Nagyon értékeltek minden megmozdulást, ha pontot szereztek a hazaiak, attól felrobbant a csarnok! Bátran játszott a magyar bajnok, enyhe zavart okozva az olaszoknál. A kispadosaik elég jól riszálták magukat a kiváló szórakoztató zenére. A Conegliano edzője végtelenül trendin öltözött, olyan szűk, slimfit nadrágban mozgott, a nézők is alig kaptak levegőt.

Ez az érzés nőtt a második szettre, amelyet a Vasas nyert, hihetetlen lelkes, odaadó játékkal. A látogatók még úgy is elveszítették a játszmát, hogy iszonyatos erejű ütéseik a szomszédos Árpádföldön csapódtak be. Egyébként a vendégek olyan sudár termetűek, elképzelni is nehéz, mekkora lehet a párjuk?

Szenzációsan játszott a Vasas-Óbuda, rájöttek, nekik nem a fél kell, hanem az egész! Ehhez azért hozzászóltak a világ legjobbjai alkotta csapat tagjai, elképesztő bemutatót tartva a röplabda szépségéből. A Vasasból Bannister nagyszerűen gyűjtötte a pontokat, a többiek fáradhatatlanul melóztak. Néhány apró figyelmetlenség, erre könyörtelenül lecsapott az ellenfél, 3-1-re megnyerték a meccset.

Aki kihagyta a Vasas-Óbuda – Conegliano Bajnokok Ligája csoportmeccset, egy életre szóló élménnyel lett szegényebb!

Aki pedig ott járt, extra közelről láthatta, hol tart a világ élvonala női röplabdában!