DartsEgyéb Sportok

Rob Cross újabb nehéz feladat előtt – PDC-világbajnokság 11. nap

2021. december 27.

Szentesete bombaként robbant a hír, hogy Raymond van Barneveld kevesebb, mint 24 órával a kiesése után pozitív koronavírus tesztet produkált. A PDC azóta sem kommunikált hivatalosan semmit az esettel kapcsolatban, de a hírek szerint Rob Crossnak nem kell visszalépnie, de így sem lesz egyszerű dolga Daryl Gurney ellen.

 

Steve Lennon – Mervyn King

A mérkőzés a megjósolhatatlan második negyedhez tartozik. Az elmúlt két évben King joggal pályázhatott volna az elődöntőre egy ilyen szituációban, de az ősze nem azt sugallja, hogy megvan hozzá a játéka. Lennon, ha győz pályafutása során negyedik alkalommal juthat be egy major torna nyolcaddöntőjébe, ami öt év alatt nem túl kiemelkedő szám ahhoz képest, hogy „Scuba Steve” már 2019-ben betört a top 32-be. Ilyen előjelek mellett nem számítana meglepetésnek, ha egy több, mint másfél órás összecsapással venné kezdetét a 28-ai program.

 

Ryan Searle – Danny Noppert

Mindketten magukhoz képest visszafogott teljesítményt nyújtottak, de az ellenfeleik nem rakták magasra a lécet, így ennek ellenére is könnyedén vették a szembejövő akadályt. Searle esetében alacsony első kilencnyilas átlagról beszélhetünk (93,42), amíg Noppert a duplák terén nem hozta az elvárt szintet (27,78%). A „Heavy Metal” fogadkozott, hogy hatodik próbálozásra legyőzi „Noppie”-t, de ehhez a hollandnak is lesz néhány szava. Az első találkozón mutatott teljesítményük megágyaz egy érdekes, hosszú meccsnek, de az lenne az igazi, ha a legjobbjukat tudnák hozni.

 

Joe Cullen – Martijn Kleermaker

Cullen azt is megmutatta, hogy miért a második szekció egyik favoritja és azt is, hogy mi lehet a buktatója. A „Rockstar” kilenc darab 171+-os dobást produkált, ugyanennyi 131-170 közöttit és nyolc 91-130-as intervallumba tartozót. Ez a fajta felépítés instabillá teszi az angol játékát. Van, hogy körökön át tripla nélkül zár, majd a következő legben két maximumot is hajít. Kleermaker győztes taktikája a jó kiszállózásra épülhetne, ami viszont a holland színpadi játékából egyelőre hiányzik.

 

Rob Cross – Daryl Gurney

Kissé méltánytalan, hogy egy tavaly még Premier League derbinek számító parti csak egy session nyitónak fért a naptárba, de a Cross-Gurney magasra teheti a lécet az őket követő meccseknek. Mind a két dartsos négy szettben lezárta a nehéznek ígérkező találkozóját. Gurneyt a kiegyensúlyozottság jellemezte Evans ellen, míg Cross inkább a momentumokból élt Barnevelddel szemben. Az észak-ír volt meggyőzőbb a második körben, de a „Voltage” már ennél rosszabb formában is tréfálta meg riválisát.