Egyéb Sportok

UFC 241: Boldog Államalapítást!

2019. augusztus 16.

Yoel Romero vs. Paulo Costa

Bumm, rögtön itt az atomvillanás a felvezetőnk elején! A két középsúlyú bombázó egész egyszerűen nem okozhat nekünk csalódást: Yoel a második helyen áll a rangsorban, míg Costa a hetedik. A brazil fiú, aki a „Pusztító” becenévre hallgat, minél hamarabb címközelbe akar kerülni, ám ehhez Romerón, vagy másnéven „Isten katonáján” keresztül vezet az út.

A kubai birkózófenomén világbajnok és olimpiai ezüstérmes volt szabadfogásban, aminek köszönhetően az egyik legveszélyesebb ember 185 fontban. Mindkét öklében dinamit van, villámgyors, remek a földön, egyetlen hátránya, hogy hamar kifogyhat a szufla, illetve, hogy hiába ment kétszer a címért, egyszer sem sikerült megkaparintania.

42 évesen már kevés esélye lesz rá, így a szőnyegbe kell építenie a 28 esztendős Costát, akiről nem tudjuk, hogy igazából mire képes. Az biztos, hogy bukott már le cuccal, és hogy nem volt olyan mérkőzése, ami 2-nél több menetes volt. Ez a rekord túlélheti a kubaival való randevút, ám Paulo otthagyhatja a fogát a ketrecben…

Tipp: Romero kiütéssel nyer 2,25

 

Nate Diaz vs. Anthony Pettis

Stockton is back madafaka! A 209-es csapdája, Nate Diaz 3 év után újra bepattan a nyolcszögbe, hogy összeüssön az egykori könnyűsúlyú bajnok „Showtime” Pettis-szel.

Nehéz ennél jobb párosítást találni, két nagyágyú, remek álló- és földharccal, illetve lelkes szurkolótáborral. Diaz a két McGregor elleni találkozón szerzett óriási hírnevet, mindenki odavan érte, hatalmas közönségkedvenc a kőagyú bjj-ász. Pettis anno arról volt híres, hogy a lehető leglátványosabb módon indít ütéseket és rúgásokat, valamint fiatal és karizmatikus bajnok volt.

Miután lelökték a trónról, kicsit megindult a lejtőn, utóbbi 10 bunyójából csak négyszer hagyta el győztesen az Oktagont. Igaz, olyan arcok győzték le, mint Tony Ferguson, Max Holloway, vagy Dustin Poirier, pehely- vagy váltósúlyú (interim)bajnokok.

Legutóbb gyönyörűen mattolta Wonderboy Thompsont, a „Csodafiú” feje csak úgy koppant a szőnyegen. Diaz 3 éves ringrozsdával tér vissza az elitbe, még Pettis jól mutat váltósúlyban, van bőven ereje. Diaz lassú kezdő, plusz Anthony rúgásai hamar szétbonthatják a combját, így az ütései is gyengülnek. Hiába a hypevonat, ez Pettis meccse lesz!

Tipp: Pettis 1,72

 

Daniel Cormier vs. Stipe Miocic

A királykategória császárjai, vagyis a nehézsúlyú bajnok, az egykori övbirtokos ellen. Miocic hiába védte meg a címét háromszor, ő van múltidőben, miután DC leütötte, majd befejezte az első találkozójukon. A kis köpcös „pufifánk” odavágta a tűzoltót…

Persze, azért ennél árnyaltabb a kép, hiszen a „Fekete Fedor” becenévre is hallgató Daniel kétszeres olimpikon birkózó, a Team USA hajdani kapitánya, akit a ketrecben is csak egy ember tudott mattolni. Jon „Bones” Jones. A félnehézsúly királya kétszer is elkapta már DC-t, ám másodjára illegális szer használata miatt törölték az eredményt, így csak egyetlen vereség szerepel a mérlegében.

Miocicnál ez a szám kicsivel több, három, amelyből egyet Cormier kezei által szenvedett el. Előtte a UFC legtöbb címvédést (3) bemutató nehézsúlyú bajnoka volt, megverte Francis Ngannout, Alistair Overeemet, illetve Junior dos Santost is.

Egy éves kihagyás után tér vissza a horvát származású lánglovag, hogy elkapja a 40 éves DC grabancát: az első összecsapásukon méretes underdog volt Cormier, most ő a favorit, ám mi (csak a bátraknak ajánlva) az esélytelenebbre fogadunk.

Tipp: Miocic 2,20