Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Edson Barboza vs. Paul Felder

Hohó, túl szép is lenne, ha rögtön a főmérkőzéssel kezdenénk, kell némi felvezetés a legfinomabb fogás előtt. Erről egy amerikai és egy brazil fenegyerek gondoskodhat, akik garantáltan rommá rúgják egymás lábait, és könnyen besöpörhetik az Est Mérkőzése-díjat.

Barboza a könnyűsúly valódi kapuőre: a legjobbakhoz sosem nő fel, de magabiztosan takarít el minden középszernél jobb harcost. Gilbert Melendez és Anthony Pettis skalpja is kint csüng a falán, ahogy egy Felder elleni győzelem is. Találkozott már Nurmagomedovval és Tony Fergusonnal is, ám ellenük kevés volt a kakaó.

Az „Ír sárkány” mutatói gyengébbek egy kicsivel, habár ő is lecsapta például James Vicket, illetve Charles Oliveirát is. A UFC szakkomentátoraként is dolgozó muay-thai harcos megint kemény kihívás elé állíthatja brazil riválisát.

Tipp: Barboza 1,62

 

Khabib Nurmagomedov vs. Dustin Poirier

Khabib utolsó négy mérkőzése: Conor McGregor, Al Iaquinta, Edson Barboza, Michael Johnson, 4 győzelem, kétszer idő előtt.

Poirier utolsó négy mérkőzése: Max Holloway, Eddie Alvarez, Justin Gaethje, Anthony Pettis, 4 győzelem, háromszor idő előtt.

Nem akármilyen neveket vertek meg ezek az arcok, a divízió legjobbjai, egyedül Tony Ferguson maradt ki a sorból, de ő majd a győztes jutalma lesz. De vajon kinek milyenek az esélyei?

Nurmagomedov: Mi szól mellette? Szinte minden: soha nem verték meg, soha nem ütötték le, soha senki nem nyert ellene még csak menetet sem. Szambó világbajnok 8 kiütéses, 9 kopogtatásos, illetve 10 pontozásos győzelme van.

Nem lehet ellene mit tenni, higgadt, igazi nyugodt erő, aki a földre visz, majd ott kegyetlenül megdolgoz. Minden harcos megroppant ellene, a kardiója is remek, az álla is rendben van.

Poirier: Elit harcos, de nem a legkiválóbb. Nehéz levinni a szőnyegre, nem rossz a jitsuja, ugyanakkor nem igazi elit földharcos. Állva veszélyes, a jobbkeze elég veszélyes fegyver, ezt bizonyítja a 12 kiütéses győzelme, de 7 feladásra kényszerítéssel, valamint 6 döntéssel sincs miért szégyenkeznie.

Nagy szíve van, sohasem adja fel, komoly mélységekből tud visszajönni. Boksztudásban magasan veri az oroszt, ráadásul az a hír járja, hogy Nurmát valaki kiütötte az edzésen mostanában. Ha ez igaz, akkor Dustin egyetlen jó ütése is meghozhatja az áttörést.

Ki nyer? Khabib, ez nem is kérdés, ha engem kérdeztek, ugyanakkor tudjuk, hogy ez MMA, ahol egyetlen lucky punch is mindent megváltoztathat. A dagesztáni sas ellenállhatatlannak tűnik: minden ellenfelére ráerőlteti az akaratát, hiába tudja mindenki, hogy mi lesz a taktikája

A legnagyobb hiba, amit elkövethet, hogy lenézi Dustint is leáll vele bokszolni. Poirier simán jobb ökölharcban a bajnoknál, minden másban viszont sokkal lentebb van. Ha Nurma egója, vagy az MMA-istenek nem szólnak közbe, ez biza Khabib estéje lesz.

Tipp: Khabib by Submission 2,75

Kapcsolódó cikkek