Egyéb Sportok

UFC Fight Night 197: Jöhet az idei év leglátványosabb főmérkőzése?

2021. november 13.november 25th, 2021

Max Holloway vs. Yair Rodriguez

A UFC 267 és a UFC 268 izgalmainak levezetésére összepakolt egy kisebb eseményt is Sean Shelby: a UFC Fight Night 197-et a UFC APEX-ben rendezik, azaz igencsak kislétszámú közönség előtt zajlanak majd a mérkőzések. Néhány ismerős név akad ugyan a kártyán, mint például Marc Diakiese, Cynthia Calvillo, Kalinn Williams, Felicia Spencer vagy éppen Ben Rothwell, valódi sztárparádéval azonban csak a főmeccsen kedveskedtek a rajongóknak, a pehelysúly két látványos állóharcosa, Max Holloway és Yair Rodriguez rombolnak egymásnak.

Hawaii büszkesége megunta az Alexander Volkanovski elleni háborúkat és kétes bírói ítéleteket, ezért elkezdett más irányba nézelődni, vagyis megküzd a feltörekvő kihívókkal. Első lépésként Calvin Kattart szedte ízekre, a Top 5-ös harcosnak nem sok sansza volt a 145 fontos divízió egykori uralkodója ellen, öt menetben simán kikapott pontozással. Maxnak ez volt sorozatban az ötödik ötmenetes küzdelme, ami két dologról árulkodik: egyrészt, nagyon rendben van a kardiója, másrészt, elmaradtak az idő előtti befejezések.

Ahhoz nem sok kétség férhet, hogy Holloway az egyik legjobb bokszoló a UFC harcosai közül, ám ütőerő dolgában sosem volt az élmezőnyben. Igaz, annak idején José Aldót kétszer is TKO-zta, míg Brian Ortega szintén erre a sorsra jutott, de a könnyűsúlyú bajnokot, Charles Oliveirát is legyőzte hat esztendővel ezelőtt. December elején még csak 30 esztendős lesz az „Áldott” bőven van még ideje ismét felérni a csúcsra.

Yair Rodriguez egy évvel fiatalabb és jóval tapasztalatlanabb a ranglista első helyezettjénél. A mexikói harcos sokat fejlődött az elmúlt években, ám a 145 fontos divízió harmadik kiemeltjeként hivatkozni rá erős túlzás. A már akkor is veteránnak számító Frankie Edgar 2017-ben nagyon csúnyán elintézte, majd Chan Sung Jung ellen is csak a koreai fejetlenségének és egy szerencsés könyökösnek köszönhette a sikert, miután a „Koreai Zombi” előtte négy és háromnegyed meneten keresztül simán kipontozta a „Párducot”. Jeremy Stephens legyőzése pedig sehogyan sem ér annyit, hogy a Top 3-ba kerüljön Rodriguez.

Persze ettől még Yair borzasztóan látványos harcos, aki remek rúgásokra képes, de öt menetet mindössze kétszer bunyózott (3 és 5 évvel ezelőtt), ráadásul mindkét esetben csak egy hajszállal múlta felül aktuális ellenfelét. Az biztos, hogy Max Holloway lesz karrierje eddigi legnagyobb kihívása, az pedig az év meglepetése lenne, ha a „Párduc” keze kerülne a magasba az összecsapás végén. A hawaii harcos iszonyatos tempója idő előtti befejezést hozhat!

Tipp: Holloway (T)KO-val győz 2,30