Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Nos, igen, ahogy már a leadben is láthattuk, rengeteg „hometown (country) hero” van a kártyán, ami lehet, hogy az ázsiai ország lakosainak óriási öröm, nekünk viszont egyáltalán nem… Persze, akad néhány vízum nélküli orosz srác is, ám Amerikából nem igazán érkeztek versenyzők, nagy nevek pedig egyáltalán nem.

Őszintén szólva, ez a gála egyetlen céllal lesz megrendezve, hogy feltegye Kínát az MMA-térképre, valamint, hogy az egyetlen nagynevű harcosuk Weili Zhang otthon verekedhessen. Nem kérdés, hogy Ázsiában sikeres lesz a dolog, ám Európában szombat délben kezdődik az esemény, míg az USA-ban hajnalban…

Persze azért nem kell elcsüggedni: a kisebb eseményeken is szoktak lenni igazán jó mérkőzések, plusz az elő- és a főmeccs nem ígérkezik rossznak.

 

Elizeu dos Santos vs. Jingliang Li

Egy rangsorolt harcos küzd majd a hazai közönség kedvence ellen. Santos rosszul érkezett meg a UFC-be, első találkozóján pontozással kikapott, azóta viszont nincs megállás! 7 találkozót vívott váltósúlyban, mindet behúzta, sőt, négyszer idő előtt ütötte ki/fojtotta le áldozatát, így nem csoda, hogy 14. legjobb 170 fontos harcos a világon.

Li nem mutat ilyen stabil teljesítményt: 11 mérkőzése van a világ legnagyobb MMA promóciójánál, ebből három alkalommal nem ő nevetett a végén. Kínában egyértelműen ő a legjobb férfi ketrecharcos (már aki a UFC alkalmazásában áll), 8 győzelméből pedig ötször kiütötte aktuális ellenlábasát.

Meglepődnénk, ha a sokkal jobb mérleget mutató brazilt is a földre ültetné, de semmi sem lehetetlen. Mi a tutira teszünk, de ha valaki megfogadná Li-t 3,25-szörös pénzért, arra sem mondanánk, hogy megőrült.

Tipp: Dos Santos 1,33

 

Jessica Andrade vs. Weili Zhang

Úgy illik, ha a bajnokkal, azaz a szalmasúly királynőjével Andrade-zsal kezdjük a felvezetést. A brazil hölgyemény első címvédésére készül, Rose Namajunast kalapálta el az övért cserébe. Már több mint hat éve a UFC kötelékébe tartozik, kétszer is elverekedte magát a bajnoki titulus kapujába, ám csak másodjára tudott élni a lehetőséggel.

Joanna Jedrzejczyk remekül megoldotta elsőre, ám másodjára már Namajunas derekán volt az öv, és hiába bokszolt remekül a litván-amerikai hölgy, Jessica úgy odacsapta a szőnyegre, hogy csak nyekkent. Ezzel a brazil ült fel a trónra, amely azonban kissé inog alatta.

Rose leiskolázta az első menetben, JJ is simán verte, most pedig Zhang lehet az újabb nagy falat. A kínai amazonról keveset tudunk, mindössze háromszor harcolt a szervezetnél, ám sorozatban 19(!) nyert meccsnél tart, ami elképesztő szám. Sokoldalú bunyós, nem szereti a bírókra hagyni a döntést (bár hazai pályán jobban lehet ebben bízni), 9 kiütés és 7 feladásra kényszerítés szerepel a neve mellett.

Nem egy magasnövésű harcos, de 162 centiméteres magasságával még mindig 5 centit ver Andrade-ra. Ez döntő faktor lehet, ahogy az is, hogy a brazil mennyire tudja kihasználni testi erejét a szintén nagyon erős kínai riválissal szemben. Ha nem tudja szétbirkózni a kihívót, akkor az szép lassan kifáraszthatja, az öv pedig Ázsiába kerül. Mi hiszünk az upsetben!

Tipp: Zhang 2,55

Kapcsolódó cikkek