Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A UFC 254 főmérkőzésén beigazolódott a papírforma: hiába várt mindenki nagyon sokat Justin Gaethje-től, az amerikainak momentuma nem volt Khabib Nurmagomedov ellen. Pedig a dagesztáni szambó ásznak sok minden kellett keresztülmennie ebben az évben, amelyek közül a legsúlyosabb, édesapjának elvesztése volt. Abdulmanap Nurmagomedov 57 évesen távozott az élők sorából, így a „Sasnak” egyedül kellett beteljesítenie legendás edzőjének álmát, a 30-0-ás mérleget.

Dustin Poirier ellen szerezte meg a 28. győzelmét, ekkor még Abdulmanap is ott volt a sarkában, Justin Gaethje ellen viszont már teljesen egyedül kellett felkészülnie. Látszott, hogy semmi nem tökéletes: Khabib nehezen hozta a súlyt, törött lábbal vállalta be a mérkőzést és két hétig mumpsszal küzdött, a felkészülés elején…

A ketrecbe viszont már a megszokott „Sas” lépett be, aki fikarcnyi esélyt sem adott soha egyetlen ellenfelének sem. Ez alól pedig Gaethje sem volt kivétel. Justin jól láthatóan izgult, nem bírta a nyomást, már az első menetben kezdett elfogyni a kondija, egy-két hangsúlyos ütése volt, de Khabib álla mindet bírta, ráadásul a meccs végén a dagesztáni bajnok berobbant egy levitelre, hogy aztán a földön eszközöljön egy karfeszítést, amire már nem maradt idő, a menet végét jelző dudaszó miatt.

A másodikban aztán már nem volt apelláta: egy perc után a „Sas” berepült egy földrevitelre, majd jött a full mount, ahonnan gyönyörűen felvarrta a háromszög fojtást Justin nyakára, aki kopogott, majd bealudt a szorításban. Khabib mindenkit csendre intett, majd könnyekben tört ki, a meccs végi interjúban pedig bejelentette: ez volt az utolsó mérkőzése.

Odalett a 30-0-ás álom? Nagyon úgy tűnik, hogy igen. Khabib nem az az ember, aki megmásítaná a szavát, esetleg a médiafigyelem érdekében ilyen horderejű bejelentést tenne. Nurmagomedov kitakarította a könnyűsúlyú divíziót, úgy, hogy senki nem ért a közelébe sem. Totális dominancia után, a csúcson szállhat ki, hogy több időt töltsön a szeretteivel, legfőképp édesanyjával. Egyetlen kérése az volt, hogy hagy kerüljön fel a pound-for-pound lista élére: ennél azonban jóval nagyobb dicsőség is az övé, minden idők legjobb könnyűsúlyú harcosaként, a Hírességek Csarnokának jövendőbeli tagjaként gondolhatunk rá.

A „Sas”, Khabib Nurmagomedov végleg leszállt. Köszönünk mindent, Bajnok!

Kapcsolódó cikkek