Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Rafael dos Anjos vs. Michael Chiesa

Két egykori könnyűsúlyú harcos találkozik egy kategóriával feljebb, azaz váltósúlyban. Rafael dos Anjos annak idején még bajnok is volt a 70 kilósok között, míg Chiesa főleg a földharca miatt számít elismert ragadozónak a UFC-ben, ebben a súlycsoportban pedig veretlen eddig.

Carlos Conditot és Diego Sanchezt győzte le a menetelés során Maverick, aki már nyolcadik éve harcol a szervezet kötelékében. A hőskorban még Jorge Masvidal ellen is bunyózott, de a BMF-bajnok túl sok volt neki. Ahogy mindenki a nagyobb nevek közül…

Chiesa igazi kapuőr, a legjobbak szintjére sohasem fog felérni, nem bajnokanyag. Igazi megbízható munkásember, amilyen Jim Miller is. Persze óriási szükség van ilyenekre is a szervezetnél, elvégre még földharcos stílusa ellenére sem unalmasak a mérkőzései. A Kevin Lee-meccs előtti sajtótájékoztatón való kiborulása pedig mind a mai napig felkapott mém.

Dos Anjos sem bajnoknak született, de hosszú évek munkája árán eljutott az áhított címmérkőzésig, ahol felülmúlta az addig egyeduralkodó Anthony Pettist. Donald Cerrone ellen sikerült megvédenie a címet, Eddie Alvarez viszont kiütötte a brazilt, majd következett a Tony Ferguson elleni pontozásos vereség és a súlycsoportváltás.

77 kilogrammban már nem fog címet szerezni RDA, a súlycsoport top birkózói (Colby Covington, Leon Edwards és a bajnok, Kamaru Usman) mind-mind legyőzték. Nincs igazán jó szériában, hiába győzte le az előbb már említett Lee-t, míg Chiesa kétmeccses nyerőben van. Túlságosan is alábecsülik az amerikait, mi pedig hiszünk a meglepetésben.

Tipp: Chiesa 3,05

 

Curtis Blaydes vs. Junior dos Santos

Ismét egy brazil-amerikai csúcstalálkozó, ez a csörte viszont már kicsit feljebb játszódik és a tét is nagyobb. A két nehézsúlyú harcos ugyanis a rangsor élén áll, és bár a Francis Ngannou vs. Jairzinho Rozenstruik bunyó lesz a title-eliminator, jelen csata győztese szorosan utána következik majd a sorban.

Blaydes a harmadik, JDS pedig a negyedik helyen áll a királykategóriában, karrierjük viszont teljes más fázisban van. Blaydes még a feltörekvő szakaszban van, volt már egy remek menetelése, amely során Mark Hunt és Alistair Overeem is fejet hajtottak előtte, ám aztán Ngannou megálljt parancsolt neki egy villámgyors kiütéssel.

A kameruni amúgy is az amerikai birkózó kriptonitja: első profi vereségét is Francis kezei által szenvedte el, szintén kiütés formájában. Most ismét építkezik Curtis, két győzelmet már összekapart magának, jöhet a harmadik.

Persze ehhez Dos Santosnak is lesz egy-két szava… Az egykori bajnok már túl van a zeniten, ugyanakkor még mindig benne van az a bizonyos dinamit a kezeiben. Kiütötte már Cain Velasquezt, Frank Mirt, Mark Huntot, Derrick Lewist, de Fabricio Werdum és Mirko Cro Cop is meghajolt már tudása előtt.

Francis Ngannou azonban őt is elkapta, így negyedik KO-vereségét szenvedte el a brazil. Jócskán megkopott az álla is, egy nagy ütéssel le lehet ültetni a szőnyegre, bár Blaydes inkább a szétbirkózás híve. Cigano pedig azzal is verhető.

Tipp: Blaydes kiütéssel nyer 1,91

Kapcsolódó cikkek