Egyéb Sportok

UFC: #TheBestIsStillBlessed

2021. január 17.

Ennél jobban aligha kezdődhetett volna a 2021-es esztendő a UFC számára, amely három gála közül már le is zavarta az elsőt, abszolút emberi időben, szombat este. A következő felvonás majd szerda délután/estefelé érkezik, míg a fő attrakció, a UFC 257 – sajnos – a jól megszokott időben, vasárnapra virradóra érkezik, ezzel kedvezve a tengerentúli nézőknek, akik Conor McGregor visszatérésének okán zsákszámra veszik majd a PPV-előfizetéseket. Dana White legalábbis ebben reménykedik.

Most azonban még a szombati eseményekről illő és fontos beszélni, ugyanis nem akármilyen teljesítmények akadtak a Yas-szigeten. Az biztos, hogy a UFC-nek bőven volt ideje reklámozni, miután a főkártya első három mérkőzése egyaránt (T)KO-val ért véget, ráadásul mind az első menetben!

Punahele Soriano nyitotta a sort, aki nagyon brutális verést mért Dusko Todorovicra. A szerb srác nem igazán akarta védeni a fejét, így ellenfele baljai rendre ültek az állán, leültetve őt a tatamira. Herb Dean jól tette, hogy leintette a harcot. Alessio Di Chirico kisiklatta Joaquin Buckley hype vonatát, amely az év KO-jának begyűjtése után igencsak nagy sebességgel robogott: egészen az első menetes fejrúgásos befejezésig, amellyel az olasz harcos alighanem az állását mentette meg.

Di Chirico és Li Jinliang is 50 ezer dolcsit vághatott zsebre, miután ők szállították az est kiütéseit. A kínai harcos a nagy visszatérő Santiago Ponzinibbiot küldte padlóra, az argentin bunyós 26 hónapja nem volt ketrecben, nem sikerült túl jól a visszatérése… Ahogy a gála co-main eventje sem volt a legütősebb, Carlos Condit és Matt Brown véres harcot hoztak ugyan, de igazán nagy izgalmak nem akadtak: a Született Gyilkos egyhangú pontozással nyert.

Akárcsak Max Holloway, azonban kettejük teljesítménye között ég és föld volt a különbség. A hawaii ex-bajnok elképesztően éles volt Calvin Kattar ellen, akinek semmiféle válasza nem volt Blessed boksztudására. Holloway remek munkát végzett, öröm volt nézni, mennyire lazán, ösztönösen mozog, minden mozdulata precíz volt, semmi felesleges kockázat, csak totális dominancia.

Ez az állapot nagyjából másfél menetig tartott, amikor már Max is érezhette, hogy egyszerűen nincsenek egy súlycsoportban Kattarral. Blessed kockázatosabb mozdulatokat is bevállalt, amiből Calvin azért büntetett, de valós esélye nem volt a győzelemre, cserébe brutális verést állt végig. Dana White, saját bevallása szerint, már a negyedik menetben lefújta volna az összecsapást. Kattart azonban így is egyből kórházba küldte a UFC főkopasza.

Míg Max Holloway készülhet az Alexander Volkanovski vs. Brian Ortega meccs győztese ellen!