Egyéb Sportok

Vizes vb: Argentína elleni ujjgyakorlat jelentheti a negyeddöntőt

2022. június 26.

A magyar válogatott a Kanada elleni győzelemmel könnyebb ágra került. 

Magyarország-Argentína, vasárnap 18:30

A Juharlevelesek elleni utolsó csoportmeccsnek hatalmas tétje volt, hiszen az Olaszország elleni vereség után csak úgy lehetett elkerülni a nehéz nyolcaddöntőt, ha nyerünk Kanadával szemben. És szerencsére a lányok is komolyan vették a feladatot, az első másodpercekben ugyan látszott még némi bizonytalanság, utána azonban beindult a gépezet. Többek között annak a Keszthelyi Ritának köszönhetően, aki talán ezen a világbajnokságon először villantotta meg úgy igazán a klasszisát. De kellettek Magyari Alda remek védései és Gurisatti Gréta bombái is. 

“Kanada az olaszok ellen megmutatta, hogy nagyon komoly csapat, nem könnyű ellenük játszani. Ezúttal viszont sokkal jobban játszottunk elöl és hátul is, mint szerdán. Akkor kicsit gyengébbek voltunk védekezésben, illetve szoktuk a játékvezetést. Most már jobban hoztuk a játékvezetői ítéletek elleni védekezést, támadást, jobban bírtuk azt is”értékelt Bíró Attila. 

A következő, argentinok elleni meccs biztosan nem lesz nehéz. A dél-amerikai együttes a következő eredményeket érte el a topcsapatok ellen az elmúlt időszakban: 3-23 az USA ellen, 6-29 Hollandia ellen és 3-16 Kanada ellen.

 Ezek alapján tehát nem kell nehéz meccsre számítani, de a játékon mindig lehet és kell is csiszolni.