Egyéb Sportok

Vizes vb: Grúzia ellen a csoportelsőségért

2022. június 24.

Két győzelem után a harmadik meccs sem jelenthet akadályt.

Magyarország – Grúzia, szombat 21:00

A magyar férfi vízilabda-válogatott az első két mérkőzését magabiztosan megnyerte, és papíron Grúzia sem okozhatna gondot Märcz Tamás együttesének. A nyitómérkőzésen a csoport legerősebb ellenfelének tartott Montenegró ellen 12–8 arányban diadalmaskodtunk, majd Brazília ellen 20–6-os győzelemnek örülhetett a margitszigeti publikum. A grúzok eközben 14–10-re verték a brazilokat és csupán egyetlen góllal, 10–9-re kaptak ki Montenegrótól, akikkel végig szoros meccset játszottak, így nem szabad őket sem fél vállról venni.

A magyar csapat négy ponttal vezeti csoportját, és legalább egy döntetlennel bebiztosítaná első helyét, és az ezzel együtt járó negyeddöntős szereplés jogát. Bízunk azért benne, hogy egy újabb, önbizalomnövelő diadalmenetre kerülhet majd sor a kaukázusiak ellen. Az első hely azért lenne különösen fontos, hiszen akkor nem kéne vízbe szállni a nyolcaddöntőben, hanem egy kis plusz pihenő jutna a csapatnak és egyből a legjobb nyolc között várhatná ellenfelét.

Az első két mérkőzésen Zalánki Gergő együttesen hét gólt szerzett és a magyar válogatott legeredményesebb játékosa. Varga Dénes négy, az összes gólját a brazilok ellen szerző Nagy Ádám három találattal bír.

„Azt kértem a játékosoktól, úgy kezeljük ezt a mérkőzést, mintha az egyik legfontosabb lenne a világbajnokságon. Az volt az elsődleges célunk, hogy nagy iramú találkozón építsük tovább magunkat a folytatásra, ezt pedig maradéktalanul teljesítették a srácok. Örülök, hogy dinamikusan és összeszedetten játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, és megvolt az összhang a játékosok között támadásban és védekezésben is” – jegyezte meg Märcz Tamás a brazilok elleni fölényes sikert követően.

A magyar csapat eddig hatból hatszor legyőzte a grúzokat, 2018-ban Európa-bajnoki előselejtezőn 16–5-ös és 12–5-ös győzelmeket arattunk felettük.

Szerző: Ficsura Ádám