Egyéb Sportok

Vizes vb: győzni kell a második helyért

2022. június 23.

Fontos meccset játszik Kanadával Bíró Attila csapata.

Magyarország – Kanada, péntek 21:00

A magyar női vízilabda-válogatott pokolian nehéz helyzetbe került a „halálcsoportban”, miután Kolumbia fölényes legyőzése után szerda este a nemzeti csapat 10–9-es vereséget szenvedett Olaszországtól. Innentől kezdve csak akkor szerezheti meg az előkelőbb, második helyet Bíró Attila csapata, ha az utolsó csoportmeccsen legyőzi Kanadát.

Mivel a két nagy ellenfél döntetlent játszott egymással az első fordulóban, az olaszok és a kanadaiak három-három ponttal állnak, a mieink két ponttal bírnak. A taljánoknak nagy esélyük van az elsőségre, mivel az utolsó meccsen a lényegesen gyengébb képességű dél-amerikai válogatottal fognak játszani, amely az első két meccsét együtt 51 gólos különbséggel vesztette el. Kanadát csak akkor előzhetjük meg a második helyért, ha legyőzzük őket. A második helyezés azért lenne égetően fontos, mert akkor gyengébb ellenfelet kaphatnánk a nyolcaddöntőben Argentína vagy Dél-Afrika személyében, ellenben ha csak harmadikok leszünk, akkor a világelithez tartozó amerikai vagy holland válogatott jöhet a nyolc közé jutásért.

Az olaszok elleni szerda esti vereség során Parkes Rebecca három, Szilágyi Dorottya két gólt szerzett az eleinte még jól álló magyar csapatban, a második félidőben azonban az ellenfél fordított, és nem tudtuk kiharcolni a pontszerzést sem.

„Az olaszoknak talán kisebb téttel bírt ez a mérkőzés, könnyebben átvészelték azokat a kritikus időszakokat, amelyeket mi nem tudtunk. Ugyanakkor azt is tudtuk, hogy ha vérszemet kapnak, nagyon nehéz lesz legyőzni őket, ez mégis megtörtént. Pár hibával visszahoztuk őket a meccsbe, onnantól kezdve görcsöltünk és erőlködtünk, még így is voltak jó dolgaink, de sajnos több volt a rossz” – fogalmazott Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Kanada ellen legutóbb múlt nyáron a Világliga szuperdöntőjén játszottunk, amikor a csoportban ugyan kikaptunk tőlük, de amikor nagyon kellett, akkor Keszthelyiék az elődöntőben 14–10-re verték a juharleveleseket.

Az utolsó négy egymás elleni meccsből hármat a magyar válogatott nyert, miközben minden találkozón legalább 24 gól esett.

Szerző: Ficsura Ádám