Egyéb Sportok

Vizes vb: Tovább kell csiszolni a játékot

2022. június 22.

Szerencsére az eredménnyel minden bizonnyal nem lesz probléma. 

Magyarország-Brazília, csütörtök 21:00

Telt ház és remek hangulat várta a magyar válogatott tagjait a Hajós Alfréd Sportuszodában a keddi nyitómérkőzésen, ilyen környezetben pedig nem is lehetett más az eredmény, mint győzelem. A magyar csapat egy hullámzó mérkőzésen verte az újjáépülő Montenegrót, ez a győzelem pedig minden bizonnyal csoportelsőséget ér majd. 

A magyar együttes a második meccsén a kvartett leggyengébb együttese ellen küzd majd, a győzelem pedig minden bizonnyal nem forog veszélyben. 

Lesznek érdekes kérdések az összeállítás tekintetében is. Vogel Soma egészen fantasztikus teljesítménnyel nyitotta a tornát, ettől függetlenül azonban nem lenne meglepő, ha Lévai Márton is kapna legalább egy félidőnyi lehetőséget. Emellett az is látható volt, hogy bár a balkezesek jól kezdték a tornát, kapás oldalon és emberelőnyben voltak azért problémák. 

Az első meccsen parádézó Zalánki Gergő és Märcz Tamás szövetségi kapitány is önkritikusan értékelt, a csapatban szerencsére megvan a fejlődésre való igény. 

„Nincs még jó formában a csapat, hullámzó volt a teljesítményünk, ez pedig egy erősebb válogatott ellen nem működhet. Sok apró hibát követtünk el, de a negyeddöntőig még jó néhány napunk van, a következő két könnyebb meccsen gyakorolhatunk, de elsősorban egymás között kell tisztáznunk a dolgokat” – fogalmazott az olasz Pro Reccóval BL-t nyerő klasszis. 

A brazilok egy 10-14-es Grúzia elleni vereségből jönnek, meglepő lenne, ha most javítanának a gólarányon.