Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Már a négy közé jutás a tét Märcz Tamás csapata számára.

A vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a magyar válogatott Olaszország ellen játszhat a szerda esti negyeddöntőben. A címvédő taljánok ugyanis hétfő este 17–6-os csapást mértek Ausztráliára a nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen.

Alessandro Campagna fiai a csoportban a második helyen végeztek a spanyolok mögött, miután az utolsó negyedet 0–4-re elveszítve kaptak ki tőlük 14–12-re, így kényszerültek egy plusz mérkőzésre a nyolc közé jutásért, amíg a magyar válogatott tagjai pihenhettek a negyeddöntőre.

„Magyarország ellen fantasztikus meccs következik, világklasszis játékosok szerepelnek a soraikban. A vízilabda történetének két leghíresebb csapata csap össze, szóval ez biztosan jó meccs lesz” – jegyezte meg az olaszok szövetségi kapitánya.

Märcz Tamás legénysége sem tétlenkedett hétfőn, ugyanis a szintén szabadnapos szerbekkel tartott közös edzést. A magyar csapat százszázalékos teljesítménnyel abszolválta csoportját, miután Montenegró után a jóval szerényebb képességű brazil és grúz válogatottat is sikerült magabiztosan legyőzni. A csoportkör során Zalánki Gergő 11 találatával a magyar csapat legeredményesebb játékosa, miközben hat akciógólja a legtöbb az egész mezőnyben.

Kétségkívül most következik az eddigi legnehezebb ellenfél és a torna eddigi legfontosabb mérkőzése, amikor már nem lehet hibázni. Az olaszokkal szemben ráadásul bőven lenne elszámolni valónk, az utolsó négy egymás elleni meccsen nem sikerült győzni velük szemben (két döntetlen, két vereség). Utoljára a 2019-es Eb elődöntőjében 12–11-re nyert Olaszország ellen a magyar válogatott.

A legutóbbi, 2019-es világbajnokságon az olaszok 12–10 arányban legyőzték a mieinket az elődöntőben a vb-cím felé vezető úton, miközben Varga Dénesék végül csak a negyedik helyen zárták az előző tornát. Tavaly a Világliga negyeddöntőjében 9–8-as vereséget szenvedtünk tőlük, az olimpián a csoportkörben pedig 5–5-ös döntetlenre végeztek a csapatok, amely ugyancsak nem a magyaroknak kedvezett.

A negyeddöntő továbbjutója a legjobb négy között Görögországgal vagy pedig az Egyesült Államok válogatottjával találkozik, miközben a másik ágon szerb–horvát és spanyol–montenegrói ütközeteket rendeznek.

Szerző: Ficsura Ádám

Kapcsolódó cikkek