Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az egész még az előző hétvégén, Mexikóban kezdődött. A futam után ugyanis Hamilton kérdezték a Verstappen elleni incidensről: "A hollandnak általában több helyet kell hagyni, mint a riválisok nagyjának”  – mondta a brit, majd hozzátette, ha látja, hogy jön Verstappen, inkább picit arrébb is megy, nehogy összeérjenek, mert szerinte elképesztően agresszíven harcol a pozícióért, s bizony sokszor túl nagy kockázatot vállal, ami könnyen ütközéssel is végződhet(ne).

Erre aztán hamar jött a válasz a Red Bull pilótájától, akit már Austinban kérdeztek Hamilton nyilatkozatáról. Verstappen pedig szokásos módon nem kertelt, és a következőket mondta:

„Szerintem ez egy kissé ostoba megjegyzés volt. Kemény versenyző vagyok, de szerintem tisztességes is. Úgy érzem, ez a megjegyzés nem volt korrekt. Szerintem amúgy mindig jó, ha rólad beszélnek, mert ez azt jelenti, hogy már ott vagy a fejükben.”

Verstappen megjegyzését – különösen a „már ott vagyok a fejükben” részt – lehet nagyképű megnyilvánulásként is értelmezni, de szerintem felesleges. A hollandnak ez már a 100. F1-es versenyhétvégéje lesz, mindössze 22 évesen! Ez is önmagáért beszél, ahogy a 7 futamgyőzelme is. Egyértelműen a jövő legnagyobb és legfényesebb csillaga lehet, aki – talán Leclerc mellett – igazán megnehezítheti majd Hamilton dolgát, sőt! Nem lehet tudni, hogy a 2021-es szabályváltozások kiknek kedvezhet majd, de az biztos, hogy két év múlva új korszak kezdődik az F1-ben. S a jelenlegi teljesítményeket alapul véve, a tempót, a nyers erőt, a kockázatvállalást nézve abszolút benne van a pakliban, hogy vb-címért harcoljon. Ugyanakkor – és ezt sem szabad elhallgatni – hiába ért nagyon sokat fejben az elmúlt egy évben, még mindig vannak felelőtlen és meggondolatlan tettei. De lehet hogy pont ez az, ami őt előre viszi, és amitől egyre jobb lesz majd…

Hiszen tudjuk Hamiltonról, hogy nem csak a pályán, hanem azon kívül is képes 100%-ot nyújtani. Amikor Nico Rosberg legyőzte őt 2016-ban, akkor nem csak az aszfalton volt elképesztően összeszedett, hanem fejben is. Ahogy később elmondta, szakemberhez is rendszeresen járt, hogy mentálisan is teljesen rendben legyen. Az ilyesféle csatában pedig általában Hamilton jobb szokott lenn riválisainál, ugyanakkor Verstappen nagyon kemény dió: néha olyan mint egy gép, mintha nem is lennének érzései, csak megy előre, és közben kicsit sem zavarja, kin és hogyan tapos át a sikerért. Márpedig ez az a hozzáállás, amely – nyilván kicsit érettebb formában, de – sikerre vezetheti Verstappent. Hiszen az egyéb kvalitásai már megvannak.

A nagy változások pedig általában nagy csatákat is szoktak hozni. A bejelentett változások miatt pedig talán még inkább várhatjuk a 2021-es esztendőt.

Kapcsolódó cikkek