Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Alonso fő célja továbbra is ugyanaz, amit néhány éve kitűzött magának, azaz: a Triple Crown. Csak hogy 2020-ig még egészen biztosan várnia kell erre, de addig sem tétlenkedik. Ismét megnyerte ugyanis a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, igaz, most jókora adag mázlival, hiszen egy órával a vége előtt még a másik Toyotás trió vezetett, azonban egy defekt miatt a győzelem végül Alonsóék ölébe hullott. A spanyol sportoló Sébastian Buemi és Nakajima Kazuki csapattársaként húzta be ezt a viadalt is.

Alonso sorban szerzi tehát az újabb trófeákat, viszont jól látszik: hiányzik neki az F1. Korábban is állandóan belerúgott, de teszi mindezt úgy, mint egy 14 éves hősszerelmes tini: azt bántja, akit a legjobban szeret. Pedig hányszor hallottuk már Fernando szájából, hogy a Forma-1 leszállóágban, más kategóriákban és szériákban sokkal jobb versenyezni, ésatöbbi. Ehhez képest, amikor Franciaországban megkérdezték tőle, érdekli-e még a száguldó cirkusz, mit mondott? „Természetesen, és ha világbajnoki címre esélyes autót kapok, azonnal visszamegyek!”

Az érthető, hogy az egy hónap múlva 38. születésnapját ünneplő spanyolnak sok ideje nincs, tehát amíg Ricciardonak még talán pont beleférhet kivárnia a Renault verhetetlen autóját (már ha valóban lesz ilyen), Alonsóra talán ha 2 F1-es szezon várhat még. És hogy hol? Hát, Sebastian Vettel helyén! Bizony, a gyengélkedő német pilótáról sok mindent hallhattunk és olvashattunk az elmúlt időszakban, s vannak, akik továbbra is állítják: ebben az idényben látjuk őt utoljára versenyezni. Ha pedig ő megy, akkor Leclerc mellé kell egy rutinos pilóta, aki pedig nem más mint…Fernando Alonso!

Én a magam részéről ezt nem igazán tudom elképzelni, de hogy Alonso azonnal igent mondana egy ehhez hasonló felkérésre, az tuti! Más kérdés, hogy azért láttuk nem egy csapatnál, nem egy alkalommal, hogy mit művelt a spanyol az adott istálló háza táján. Mindent a saját képére akart formálni, és ha valami nem úgy történt, ahogy azt ő (joggal vagy jogtalanul) elvárta, akkor kegyetlen őszinteséggel porig alázta a szerinte felelősöket.

Ezekből a dühkitöréseiből általában csak egy valakit szokott kifelejteni, aki soha nem tehetett semmiről, hiszen ő mindig, mindent tökéletesen csinált, és akit úgy hívnak: Fernando Alonso.

Hiába, a tehetség azért nem mindig párosul szerénységgel is.

Kapcsolódó cikkek