Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

40 fok. Ennyi, vagy olykor még ennél is több volt a hőmérséklet az aszfalton Marokkóban, a 2019-es WTCR-idény első versenyei előtt. Csak úgy, mint tavaly, két nap alatt ezúttal is három futamot rendeztek két időmérő mellett, köztük egy fordított rajtrácsos versenyt.

És 40 fok. Közel ennyi volt Michelisz Norbert testhőmérséklete az afrikai hétvége során, a Hyundai magyar pilótája tehát betegséggel küszködve kellett, hogy megbirkózzon az egyébként is kegyetlen meleggel.

Mindennek tetejébe a BoP, azaz a teljesítmény kiegyenlítő rendszer is Norbiékat sújtotta leginkább, hiszen 100%-ról 97,5%-ra kellett visszavenniük a motorerőt. Ez, illetve a kapott pluszsúlyok mind azt mutatták, hogy Marokkó nem a Hyundai hétvégéje lesz, de végül a címvédő Gabriele Tarquini mégis behúzott egy futamot. Sőt, összetettben harmadik helyen áll, miközben Michelisz Norbi „csak” 17 egységet gyűjtött szombaton és vasárnap, ami sajnos nem a legjobb kezdés tőle.

Ugyanakkor sok minden elgondolkodtató. A WTCR-sorozat futamai – főleg Marrakeshben – kis túlzással nézhetetlenek voltak. Egy kezemen meg tudom számolni, hány előzés volt összesen, és ha nincsenek a mezőny éléről technikai hiba miatt kieső pilóták, akkor a hétvége még nyomomban sem tartalmazott volna drámát. Egy három kilométernél is rövidebb pályán, szűkös kanyarok között kellett volna showt csinálnia az egyébként a helyiek által csak „supergridként” emlegetett 26 versenyzőnek, de ez finoman szólva sem jött össze. Abszolút nem volt jó reklámja ez a három futam a szériának, és sok kérdést felvet a jövővel kapcsolatban is, hogy egyáltalán ennek így van-e értelme? Mert pilótaként biztos nagy kihívás és élmény itt vezetni, de külső szemlélőként ebből vajmi kevés jön vissza.

A marokkói hétvége egyetlen pozitívuma az, hogy Michelisz Norbin kívül egy másik magyar versenyzőnek, Tassi Attilának is szurkolhattunk, aki gyári Honda pilótaként rótta a köröket. A sorozat legfiatalabb versenyzője az utolsó futamon végül 11. lett úgy, hogy a 21. helyről rajtolt, és ez mindenféleképpen megsüvegelendő teljesítmény tőle. Számára ez egy tanulóév lesz, ráadásul a hatalmas balesetéből visszatérő Tiago Monteirotól is rengeteget tanulhat majd.

Mindenesetre reméljük, hogy a hasonló folytatás sem marad majd el, és hogy a következő nagydíjhétvégén ennél is nagyobb sikereket láthatunk majd április végén a Hungaroringen – például egy Michelisz-dobogót, ha máshogy nem, hát a fordított rajtrácsos futamnak köszönhetően. Más kérdés, hogy a szervezők ezúttal is „kitettek” magukért, hiszen azzal párhuzamosan zajlik majd Azerbajdzsánban az idei negyedik F1-es versenyhétvége. Ez pedig biztosan ugyancsak nem tesz majd jót a sorozat hírnevének…

Kapcsolódó cikkek