Formula 1

F1: Hamilton és a Mercedes, legyőzhetetlen páros!

2021. május 11.február 9th, 2022

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy csapat, amely a hibridéra kezdete óta sorra dönti és állítja fel a különböző rekordokat. Ez a csapat a Forma-1 történetének egyik, bizonyos szempontból pedig a legsikeresebb istállójává nőtte ki magát. S amikor az ember azt hinné, hogy nincs tovább, nincs feljebb, akkor újfent rácáfolnak a kétkedőkre: de bizony, hogy van feljebb!

Utóbbi ékes példáját láthattuk az idei Spanyol Nagydíjon. A pálya, amit töviről-hegyire ismer minden versenyző, és a pálya, ahol Monacóhoz hasonlóan elképesztően fontos a szombati időmérő: a mostani futammal együtt, immáron 31 versenyből 28 alkalommal is olyan pilóta győzött, aki az első sorból indulhatott. S hogy min múlt Hamilton sikere, amikor a pole pozíciója ellenére is csak másodiknak fordult az egyes kanyart követően Verstappen mögött?

A csapaton!

Hamilton annyiszor szokta dicsérni saját csapatát, hogy időnként már-már mintha kontraproduktív lenne ez a sok szép szó. De van néhány futam – és ez is olyan volt – ahol világosan látszik, mennyire igaza van. A Mercedes ingyen kerékcseréhez juttatta a címvédőt, csakúgy mint 2019-ben a Hungaroringen. Ezt több okból is simán megtehették. Egyrészt volt annyi előnye Hamiltonnak, hogy kijöjjön, és a végére óriási gumifölénybe, így pedig kényelmes, kedvező pozícióba kerüljön Verstappenhez képest. Másrészt pedig a britnek ott volt Bottas, míg a hollandnak…senki! Ha Pérez ott ólálkodott volna akár csak a 4.helyen, már kétszer is meggondolják Bonoék, hogy ismét megpróbálják-e ezt a figurát, de így…Csak Bottast kellett átugrania a hétszeres világbajnoknak, ami kb. két, elsőre neccesebbnek tűnő másodpercet leszámítva simán össze is jött.

Hogy az F1 mennyire csapatsport, az itt csúcsosodott ki megint: Hamilton ugyanis elmondta, és ezzel kapcsolatban hallhattunk is néhány rádiózást, hogy nem feltétlenül tartja jó ötletnek a kijövetelt. Bizonytalan volt, de ahogy a verseny közben is mondta a többieknek: megbízik bennük, akkor is, ha 100%-ig nem ért egyet a döntéssel. Tíz körrel a leintés előtt már pontosan tudta, futamgyőzelmet ért, hogy hallgatott a stratégákra. Ettől is legyőzhetetlen a Mercedes: nem elég, hogy ott van a (komolyabb)hibát csak néhány havonta (félévente?) vétő, hétszeres világbajnokként is extramotivált, immáron 100 pole pozíciónál járó csillagod, a háttérben is csúcskategóriás, feladatukat évek óta 110%-on elvégző, elképzelhetetlenül profi győztes szakemberek figyelik az adott verseny minden rezdülését, és ha kell, azonnal átlátják, mi lehet a nyertes taktika. (ezért különösen érdekes sztori, hogy már több mint 10 Mercedes-mérnököt átigazolt a Red Bull 2022-re, de ez más téma)

Így pedig nehéz a Mercedes ellen. Nehéz, mert a Red Bull még mindig egyversenyzős csapat, hiába jobb Pérez, mint volt Albon tavaly. Nehéz, ha a kerékcserékkel folyamatosan rekordokat döntő alakulat közel 2 másodpercet veszít az adott boxkiálláson, amikor 2 tized is sok lenne. S nehéz, ha a két csapat között szinte eltűnt a különbség, sőt, időmérőn már a Red Bull időnként a Mercedes előtt is jár, de a versenytempó az más kávéház.

És ezek mindenestül mutatják azt meg, hogy mitől legyőzhetetlen a Mercedes, és mitől a történelem (egyik?) legjobb csapata a Wolff vezette team, és mitől a(z egyik)? legjobb versenyző Lewis Hamilton.