Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az idei vb-t drámai körülmények között elbukó brit versenyző továbbra sem aktív a közösségi felületein; cserébe viszont már senkit sem követ…

26,4 millió. Ez nem az ötöslottó e heti főnyereménye, hanem ennyi, pontosabban még ennél is több ember követi Instagramon Lewis Hamiltont. Ezzel messze neki van a legnagyobb rajongótábora az F1-es pilóták között, amit évek óta ki is használ: számtalan bejegyzése nem csak a sportról, hanem az őt érdeklődő egyéb témákról, gondolatokról szóltak – volt itt divat, politika, környezetszennyezés, zene, tényleg minden. Hamilton nagyjából 300 embert követett, néhány F1-es riválisát, Neymart, Justin Biebert vagy épp Palvin Barbit, de az elmúlt napokban beindult a nagy takarítás: előbb kb. 100-ra, majd kereken nullára csökkentette azok számát, akiket követ. Tehát jelenleg a brit, immáron hivatalosan is lovaggá keresztelt, azaz Sir Lewis Hamilton senkit sem követ Instagramon!

Miért érdekes ez? Hiszen ez lehetne egy egyszerű bulvárhír is – és félig valóban az is -, de értelemszerűen újra megnyitja a „vajon visszavonul Hamilton?” című aktákat. Hiszen a Verstappen elleni vereség, az. ahogyan alulmaradt Szahírban sokakban kiverte a biztosítékot, és Hamilton is szenvedett a beszámolók alapján. Toto Wolff nyilatkozta ugyebár azt, hogy komolyan aggódik, tud-e még hinni majd vajon a Forma-1-ben védence…

Egyes olasz lapok ugyanakkor állítják: Hamiltonban komolyan felmerült a visszavonulás gondolata, ám már meghozta döntését, amit közölt is a csapattal: természetesen marad, és folytatja.

Miért is ne folytatná? Ezen a ponton és így visszavonulni nem lenne bajnokhoz méltó. Nem lenne méltó valakihez, aki számtalan rekordot tart az F1-ben, aki tízmilliók példaképe és aki általában képes arra, hogy csak simán beköszönjön egy instastoryban és azt mondja: „vigyázzatok magatokra, maradjatok pozitívak, én sokat gondolok rátok!”

Ugyanolyan gyávaságnak tűnne a közvélemény szemében, mint amikor 2016-ban Rosberg drámai módon sokkolt mindenkit azzal, hogy köszönte, ő egynél megáll, és lelép – később maga Hamilton is azt mondta, nem merte folytatni a német, mert tudta, hogy jövőre nem lett volna képes megismételni ezt a teljesítményt.

Arról nem is beszélve, mekkora presztízsveszteség lenne ez nem csak a Mercedesnek, hanem magának Hamiltonnak is. Márpedig valaki, akinek ekkora szava és hatalma is van, ezt nem kockáztathatja meg. Sőt! Ahogy a mondás is tartja: az igazi győztesek ismerik a bukást.

Lehet bizonyítani!

Kapcsolódó cikkek