Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Simán, már most hatalmas előnnyel vezeti a Ferrari versenyzője a vb-t, de vajon minek köszönhető ez a pazar szezonkezdet?

34 pont. Ennyi Charles Leclerc előnye az összetett második helyén álló George Russell-lel szemben, ami olyan nagy, hogy egész tavaly nem volt ekkora különbség sem Verstappen, sem Hamilton javára. Ráadásul Ausztráliában életében először összejött neki a Grand Slam is, azaz: egy adott hétvégén pole pozíció, futamgyőzelem végig, az összes körben vezetve és a leggyorsabb kör is. Erre utoljára Ferrari pilótaként Fernando Alonso volt képes 2010-ben, Szingapúrban!

Leclerc tehetsége persze régóta tudvalévő, elég csak megnézni mit ’művelt” közvetlenül a Forma-1 előtt: újoncként megnyerte az F3-as, majd aztán az F2-es bajnokságot! A királykategóriában aztán csak idő kérdése volt, hány futam után viszik fel a nagyokhoz a Saubertől, ahol egy borzasztó gyenge autóval is sokszor Q3-as időmérőket, majd pontszerző futamokat produkált. A mérnökök oda meg vissza voltak tőle, hogy a tehetsége mellett hihetetlen figyelmesség, és pokolian jó visszacsatolási, mondjuk úgy, elemzői készségekkel is rendelkezik. Nem is csoda, hogy anno a Ferrari bődületes hosszú, 5 évre szóló szerződést írt alá vele!

A monacói vérében van az autóversenyzés – nyilván születési helye is eleve predesztinálja őt erre – és kimagaslóan magas intelligenciával rendelkezik. Erre a pályán kívül is számtalanos láttunk más bizonyítékot, nyilván nem véletlen, ha valaki olaszul, franciául és angolul is perfektül beszél (jó, tudom, ha a kedves olvasó is ott született volna, ahol, neki is menne!).

Ami viszont igazán különlegessé teszi őt, az az aszfalton mutatott teljesítménye. Az egy dolog, hogy a mezőny egyik leggyorsabb pilótája, de az előbb említett intelligenciája az aszfalton kívül is visszaköszön. Kiváló példa volt erre az idei szaúdi futam, ahol, mint egy sakkmester, folyamatosan előre, és a másik fejével gondolkodva ment bele egy-egy csatába Verstappennel szemben, és sokáig tartotta is a vezető pozíciót a címvédővel szemben.

Korához képest meglepően érett Leclerc, és egyelőre úgy tűnik, az idei szezonnal járó sikereket is jól kezeli. Hozzáteszem, amikor Vettel és közte mentek a (részben mesterségesen generált) csörték, azokban is jól teljesített. Egy jóképű, intelligens, szupergyors fiatal tehetség, aki ráadásul a világ legnépszerűbb Forma-1-es csapatának az elsőszámú versenyzője!

Hát kellhet ennél több? Igen, nyilván, mondjuk egy világbajnoki cím… Már „csak” 20 futamot kell hasonló szinten lehoznia.

Nem lesz egyszerű, de a jó, sőt, jelenleg a legjobb úton halad a célja felé…

Kapcsolódó cikkek