Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Amikor az idei szezon előtt azon gondolkoztam, melyik pilótapáros lesz vagy lehet a legizgalmasabb, egyértelműen a Ferrari ugrott be elsőnek. Hiszen adott egy négyszeres világbajnok, aki az egyik legrutinosabb versenyző is egyben a mezőnyben, ugyanakkor jelenlegi csapatánál meg sem közelítette a Red Bullnál látott teljesítményét. S adott egy igazi fiatal titán, aki szétnyerte magát a kisebb kategóriákban, s mindössze egy év F1-es tapasztalattal a háta mögött rögtön egy Ferrariban találta magát. Garantálva volt az izgalom e páros mögött, s nem is kellett csalódnunk!

Gyönyörű íve van ennek a szezonnak, hiszen hétvégéről-hétvégére figyelhettünk, hogyan alakul át kettejük viszonya, s csapat viszonya hozzájuk képest. Eleinte egyértelműen Vettel volt a favorit, ami egyébként érthető is volt, majd minden szépen lassan átalakult, köszönhetően az egyre inkább magára találó, és a Ferrarit régóta nem látott agresszivitással vezető Leclercnek.

Amit most Brazíliában láttunk a Ferrariktól, az remekül demonstrálja az idei évüket. Egy többszörös világbajnok úgy döntött, megmutatja a fiatal, feltörekvő pilótának, hogy ki az úr a háznál. Tettét két dolog is motiválta: egyrészt nyilván hiúsági kérdést is csinált belőle, melyikük nyeri az aszfalton a közvetlen csatát, másrészt pedig összetettben Vettel hátrányban volt a monacóival szemben. Igen ám, csakhogy Vettel megint hibázott, aminek dupla kiesés, és Ferrari szempontból kerek 0 pont lett a vége. Mert lehet ezt a szituációt szépíteni, de felesleges: Leclerc biztosan nem volt hibás, ellenben Vettel hiába panaszkodott arra, kevés helye volt, amikor láttuk, hogy ez nem igaz…

Vettel tavaly és 2017-ben is ősszel bukta el a világbajnoki címet Hamiltonnal szemben, nagyrészt saját, kisrészben pedig a Ferrari hibáinak köszönhetően. Idén viszont nem a vb-címet, hanem maradék presztízsét veszítette el. Amikor már azt hihettük, kezd ismét magára találni, akkor vét egy olyan amatőr hibát, ami után még bocsánatot sem kér, és el sem ismeri saját felelősségét. Pedig mi történt? Csak a „szokásos”: kemény helyzetben, fejben nem volt ott, és hibázott. Annyira megakarta mutatni, hogy ki az erősebb kutya házon belül, hogy végül már az érte rajongók többsége is csak fejleszegve figyeli a történéseket…Egy négyszeres világbajnok saját haláltusáját. Ahogy egy olasz újságíró kolléga fogalmazott: ha ezt Red Bull versenyzőként követi el, akkor az elmúlt hónapok után még a Toro Rossóba sem küldik vissza, hanem Dr. Helmut Marko csak egy Danke, Seb-et mormog maga alatt, és ajtót mutat neki.

Binotto meg közben magyarázkodik, keresi a pozitívumokat ebben a szituációban, s azt mondja, minden rendben a két versenyzője között. Tényleg? A két pilóta egymástól egy méterre nyilatkozott a kiesésüket követően, de mindkettő a másikat hibáztatta úgy, hogy egymásra sem néztek. Úgy forrt a levegő közöttük, mint 2016-ban Hamilton és Rosberg között. Ráadásul innen már szerintem nincs visszaút. Vettel nem fogadja el a másodhegedűs szerepét, hogy nem ő a kedvezményezett, Leclerc meg – idei eredményei miatt – joggal mondhatja azt, hogy megdolgozott azért, hogy kellőképpen elismerjék a Ferrarin belül is.

Ha 2020-ra sem változtat semmit a Ferrari, akkor a vörösök egész évben a házon belüli csatározásukkal lesznek elfoglalva. Pedig lennének alternatívák: egyértelműen kialakított csapatsorrend, vagy pilótacsere.

Ne feledjük, Nico Hülkenberg még szabad…

Kapcsolódó cikkek