Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Általában már az adott Forma-1-es futam után tudom, hogy miről írok majd itt, mi volt fontos, és mi az, amit semmiképpen nem szeretnék kihagyni a cikkből. Legrosszabb esetben hétfőn biztosan megjön az ihlet, de ezután a Francia Nagydíj után még kedden is azt kérdeztem magamtól: erről a futamról mégis mit és minek írjak?!

Bosszantó verseny volt ez, több szempontból is. Egyrészt azért, mert a rajt után az égvilágon semmi fontos nem történt. Sejtettük, hogy ha Hamilton marad az élen az első kanyarok után is, akkor nem lesz túl izgalmas másfél óránk, és sajnos nem is tévedtünk. Az sem tett jót a versenynek, hogy Bottas egyáltalán nem tudta tartani a lépést vele, viszont mögötte is beállt minden; kis – de nem is akkora – túlzással, akár a 7. körben leinthették volna a versenyt.

Hamilton annyira simán nyert, hogy alig láttuk őt. Ez a francia futam annyira unalmas volt, hogy körökön keresztül nézhettük, hogyan „csatázik” a 14. helyért a két Toro Rosso. Amikor az utolsó körben meg Ricciardo és társai kezdtek vad előzgetésekbe, arról a rendező miatt lemaradtunk…Ez egy ilyen hétvége volt, ahol minden a szokásos mederben zajlott: kettős Mercedes győzelem, de elsőnek Hamiltont intik le, és a dobogóra még azért egy Ferrari versenyző is felfért – idén harmadszor Charles Leclerc.

Hamilton sorozatban negyedszer, ebben a szezonban már hatodszor pezsgőzhetett a dobogó legtetején…elképesztő számok. S összetettben már 36 ponttal előzi meg Bottast, és 76 egységgel Vettelt.

Akármennyire is unalmas volt ez a verseny, és nem kevésbé egysíkú az idei szezon, egy valamit nem szabad elfelejteni: hasonló volt a helyzet akkor is, amikor Vettel nyerte rommá magát a Red Bullal, vagy amikor előtte Schumacher Ferrariját nézte állandóan a mezőny. Rengeteg korszakban volt domináns csapat és pilóta, és ez vélhetően majd a 2021-es szabályváltozásokat követően is így lesz, így lehet.

Ezek az évek a Mercedes megszámlálhatatlan sikereiről szólnak, de ne vegyük el az érdemet Toto Wolfftól, és főleg Lewis Hamiltontól. A brit pilóta sokadik tökéletes hétvégéjén van túl, és szélsebesen robog a 6. világbajnoki címe felé. Kár lenne lemaradni a szemünk előtt zajló történelemről.

Az izgalmas sztorikat meg majd megnézhetjük a Netflix következő évadjában.

Kapcsolódó cikkek