Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az idei Forma-1-es Orosz Nagydíj előtt mindenki számára ismert volt az a tény, hogy a korábbi öt itteni versenyen csak a Mercedes tudott nyerni: Bottas és Rosberg egyszer, míg Hamilton háromszor örülhetett a leintést követően. Mindezek fényében talán igen, az elmúlt hetek formáját nézve azonban már korántsem volt meglepő, hogy a pole pozíciót szombaton újfent Charles Leclerc szerezte meg. A monacóiról már korábban is ódákat zengtem, és a sort lehetne még hosszú-hosszú oldalakon keresztül folytatni. Sorozatban négyszer is a leggyorsabbnak lenni az időmérőn önmagában elképesztő teljesítmény, pláne, ha ehhez hozzátesszük azt, hogy mindössze első idényét tölti a Ferrarinál…

Aztán elérkezett a verseny és a rajt pillanata. Az élről kezdő Leclerc szélárnyékkal segítette Vettelt, aki így átugrotta Hamiltont és csapattársát is, s az élre állt. Ezután jöttek szépen sorban a rádióüzenetek, amelyekben a monacói jelezte, ő mindent a terv szerint hajtott végre, kéri vissza a pozícióját, mire a német azzal replikázott, hogy sokkal gyorsabb, mint társa. Hihetetlen taktikai csata bontakozott ki, egy ideig még kívülről úgy tűnhetett, Leclerc szándékosan lassabb ennyire, hogy ezzel is mutassa, ebben a kialakult helyzetben ő nem tud mit tenni.

Korábban sokszor élesen kritizáltam Binottot, ugyanakkor elismerem, most remekül menedzselte a helyzetet Szocsiban! Bár hivatalosan nem teljesen ezt mondja, egyértelmű, hogy azért hozták ki később Vettelt kerékcserére, mert addig Leclerc friss gumikon körönként 1 másodpercet hozva pont az élre tudott állni. Így megtörtént a pilóta (vissza)csere, ugyanazt láthattuk, mint Szingapúrban, s a csapat ezzel egyértelműen jelezte Vettelnek: négy világbajnoki cím ide vagy oda, most már teljesen egyenlő bánásmódban részesülnek a monacóival. Erről a két pilóta szurkolótábora nyilván másként vélekedik, egy azonban biztos: Vettel felvette a kesztyűt, és kész a csatára házon belül! Viszont iparkodnia kell, hiszen összetettben Leclerc 21 ponttal elment tőle, aki ráadásul már hatszor szerzett pole pozíciót, szemben a német egyetlen hasonló sikerével. De a kiesést követően adott interjú közben látott hamiskás mosoly sok mindent elárul Vettel jelenlegi állapotáról.

S persze ez, illetve a körülmények alakulása ismét kinek kedvezett? A Mercedesnek! Lewis Hamilton ugyanis köszönte szépen, s élt az előtte kínálkozó lehetőséggel, és már négy győzelemnél tart Oroszországban. Összességében pedig már 73 pont az előnye Bottashoz képest, úgyhogy Japánban még nem, de Mexikóban akár már újabb, 6. világbajnoki címét is megszerezheti. Nem véletlenül volt nagyon boldog a brit a leintést követően, hiszen bár a múlt nekik kedvezett, a hétvége alakulása után úgy tűnt, reálisan talán „csak” a 3. hely jöhet majd neki össze. Ehhez képest teljesen nyugodhat készülhet Suzukára, amely egyébként is az egyik kedvenc helyszíne, hogy aztán a Mexikó – USA futamokon feltegye a koronát erre a szezonjára is. Mindeközben pedig ha a Mercedes kettős győzelmet arat jövő hét végén Japánban, akkor már az újabb konstruktőri világbajnoki címet is ünnepelhetik.

Jól jött ez a szezonvégi feltámadás a Ferraritól, de abban bízhatunk, hogy ez egyrészt megmarad az utolsó futamokra is, másrészt pedig sikerül jó irányba menni a fejlesztéseikkel, s akkor 2020-ban végre valóban egy kiélezett, szoros világbajnokságot figyelhetünk.

Kapcsolódó cikkek