Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Nagyon szomorú Lewis Hamilton ballagott az időmérő után interjút adni az újságíróknak. Hat ezreddel ugyanis Bottas gyorsabb kört autózott nála, így nem lett meg az újabb hazai pole pozíció. Próbálta elrejteni az érzéseit, de egyértelmű volt: nem ezért jött, és nem így kelt fel aznap, ráadásul abszolút benne volt a jobb idő, az utolsó szakasz első körében hibázott, s az nem fért bele.

Ezek után mindenki arra számított, hogy mindent beleadva kezdi majd a futamot Hamilton, és így is lett. Körökön keresztül próbálta levadászni a finnt, de még a DRS sem segített, csak néhány másodpercig volt az élen, mert Bottas is mintha vért ivott volna, úgy vezetett.

Aztán kiesett Giovinazzi, jött a biztonsági autó, és minden megváltozott. Mivel Bottas már volt kinn kerékcserén, Hamilton pedig még nem, a britnek kapóra jött az ajándék boxutcai látogatás, és innen egyértelmű volt: ha nem lesz nagyobb dráma, Bottas újabb kiállása miatt csak egy ember nyerheti ezt a futamot. S mintha valóban így lett volna megírva: egy majdnem tökéletes, de így bosszantó időmérő után futamgyőzelem hazai pályán, 150 000 ember előtt! Lewis Hamilton megint megmutatta, hogy nem csak fantasztikusan menedzseli a gumikat, hanem ha kell, még csapatával is szembe megy, hiszen a végén az ő kérésére inkább nem kockáztatták meg neki is a 2. kerékcserét.

Hiába nyert ugyanakkor Silverstone-ban hatodszor – és lett ezzel csúcstartó Hamilton – ez a verseny az én szememben mégsem róla szólt. A hatodik vb-címe gyakorlatilag zsebben, látható, még Fortuna istennő is fogja a kezét, de ezzel abszolút nem akarom elvitatni az érdemeit, hiszen a sportág egyik legnagyobb ikonja. De ez a verseny sokkal inkább a jövőről szólt. Arról, hogy Max Verstappen és Charles Leclerc késhegyre menő csatáját újra látni akarom. Arról, hogy ez a két piszkosul fiatal pilóta eszméletlen showt csinált, és minden másodpercét élvezet volt végig nézni. Ők ketten egyértelműen az elkövetkezendő évek meghatározó, világbajnok versenyzői lesznek a Forma-1-nek! Ja és még arról is, hogy Sebastian Vettel minden kétséget kizáróan elveszítette csapaton belüli vezető szerepét – a vörösök két pilótája közötti különbséget még Binotto szemüvegén keresztül sem lehetett nem észrevenni.

Összetettben Verstappen már meg is előzi őt, de Leclerc is csak három pontra van tőle.  Míg az élen Hamilton már 39 ponttal meglógott Bottastól, hiszen brit verseny végén még a leggyorsabb körért járó pluszpontot is bezsebelte. A nagy nyári szünet előtt még jövő héten Németországba, majd azután rögtön hozzánk érkezik az F1-es mezőny, s ha hasonló állással vonulnak pihenőre a felek, akkor lehet, hogy idén már Mexikóig sem kell várni a bajnokavatással…

Kapcsolódó cikkek