Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A 13-as szám ezúttal a Ferrarinak hozott szerencsét, hiszen a szezon tizenharmadik versenyhétvégéjén végre az olasz istálló is örülhetett: Charles Leclerc révén ugyanis a Scuderia megszerezte idei első futamgyőzelmét! Tette mindezt egy drámai, tragikus hétvégén…

Az F2 szombati versenyén ugyanis Antoine Hubert halálos balesetet szenvedett egy óriási ütközés után, autója kettétört, és életét már nem tudták megmenteni. Az ifjú francia reménység tragikusan korán távozott az élők sorából, és az eset természetesen alaposan rányomta a bélyegét az egész hétvégére. Voltak olyan versenyzők – például Daniel Ricciardo – aki a vasárnapi leintést követően határozottan állította: komolyan elgondolkodott, hogy egyáltalán rajthoz álljon-e.

Hubert a következő francia Forma-1-es pilóta lehetett volna, aki fiatal éveiben, első gokartversenyein olyan nevekkel harcolt, mint Esteban Ocon, Pierre Gasly vagy éppen Charles Leclerc. Éppen Gasly volt az, aki az időmérőn pole pozíciót szerző monacóitól azt kérte, nyerje ezt meg Hubert miatt. Leclerc pedig elképesztő mentális erőről tett tanúbizonyságot, és hiába szorongatta őt Hamilton az utolsó körökben, végül megszerezte élete első Forma-1-es futamgyőzelmét. Hogy ez pont miért így volt megírva, senki sem tudja, senki sem érti…

Mindenesetre hihetetlen erős volt fejben Leclerc, aki ezt bizonyította már korábban édesapja elvesztését követően is az F2-ben. Csak az igazi nagy bajnokok képesek erre! A maranellóiak versenyzője méltó módon emlékezett barátjára, és végleg bebizonyította: megérett a Ferrari-overall viselésére.

Leclerc pedig iszonyúan megérdemelte ezt a sikert, érett már korábban is, de van annak valami bája, hogy pont a nyári szünetet követő első versenyt sikerült behúznia. Ráadásul csapattársa, Sebastian Vettel tulajdonképpen asszisztált neki, s az összetettben is megközelítette őt mindössze 12 pontra. Egy futamból természetesen nem kell rögtön messzemenő következtetést levonni, mindenesetre a héten Monzában újra nagy esélye lehet a Ferrarinak a győzelemre hazai aszfalton, s ha ezt is Leclerc húzná be… na, de erről majd jövő héten!

Végezetül érdemes még megemlíteni mind Albon, mind Gasly nevét is. Előbbi ugyebár most szerepelt először a Red Bullban, s a rajtrács végéről lett ötödik, bemutatva több szép előzést is. Igencsak lenyűgöző teljesítményt nyújtott a brit-thai pilóta, kapott is hatalmas dicséretet Christian Hornertől! Pierre Gasly pedig azt követően, hogy visszaminősítették őt a Toro Rossohoz, nem esett össze, és újra kiváló teljesítményt nyújtott, úgyhogy a hátralévő három hónapban hatalmas csatát hozhat majd az Albon – Kvjat – Gasly trió között a jövő évi másik Red Bull ülésért Verstappen mellett. Ennek a csatának a következő fejezete pedig már most vasárnap lesz Monzában!

 

Kapcsolódó cikkek