Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Elhunyt Dietrich Mateschitz.

A fene gondolta, hogy az ilyen ultragazdagok is halandók. A Red Bull vállalat 49 %-os tulajdonosa gyógyíthatatlan betegségével kapcsolatban semmit nem kötött a világ orrára.  Stájerország fia- így méltatta őt a tartomány sajtója-, amúgy is visszahúzódó férfiként élt, cseppet sem nagyoskodott állandó címlapsztoriként, szemben Eleon Muskkal. Halálhírét email-ban osztották meg munkatársaival, kínosan ügyelve, hogy ebből se legyen világhír! Mateschitz istenáldotta zseniként élt, már az Unileveres fogkrém marketing stratégiáját is rendhagyóra formázta, aztán a Red Bullos találmányára az egész világ rábámult. Ahogyan arra is, thaiföldi kirándulásakor milyen zseniális ráérzett, rápörgött a helyi varázsló „Krating Daeng” italára. 

1984-től a folyamatosan emelkedett az energiaital eladása, állítólag a Fuschl am See-i főhadiszállás előtt pergett egy óra, ami a világon eladott dobozos üdítőjét számolta. Ha az jól mozgott „Didi”, nyugodtan élte napjait. 

Dietrich Mateschitz meglehetősen tehetős emberként élt. 29, 6 milliárd dollárjával szépen felfért a világ leggazdagabbjai közé. Ebből a szép summából osztott másoknak is, is, nyilván alapos megfontolás után, okos befektetésként. Kezdésnek 10 000 dollárért szerződtette Gerhard Bergert, az osztrák Formula1-es pilótát, onnantól kezdve nem volt megállás. Extrém sportok, F1, labdarúgó klubok, mind bevállalta, úgy, hogy cseppet sem kereste a nyilvánosságot! Ezek mellett nem szabad elhallgatni, páran azért belehaltak a nagy hírnév hajkurászásba! Alapugrók, motokrosszosok, kaszkadőrök az életükkel fizettek. Az nagyot durrant, amikor Felix Baumgartner 36 kilométerre a Földtől kiugrott az űrbe és óránkénti 1357,6 klm-es sebességgel száguldott a bolygó felé. Érdekes sportérték, mindenesetre világ ezen csudálkozott!

Nagy büszkesége, hogy barátjával harcostársával, Dr. Helmut Markoval megalkotta a sikert sikerre halmozó F1-es autócsapatot, meg annak pár mellékhajtását, a lipcsei és salzburgi fociklubbal pedig szétcsapta az állóvizet Németországban és Ausztriában. Főként a Bundesligában ágáltak az RB Leipzig ellen, gyökértelenek tartva őket, imperialista-kapitalista csökevénykent jellemezve a klubot!

Dietrich Mateschitz egy jól szervezett vállalatot hagyott örökségül fiára, özvegyére, gyermeke anyjára, viszont nagy kérdés, az új helyzetben a vezetőség hogyan kívánja folytatni a sporttal meg minden egyébbel kapcsolatos tevékenységét.

Nyilván a szerződések kötelező érvényűek, páran talán úgy érzik, szárnyakat adó vágyaikat esetleg letörik!

Kapcsolódó cikkek