Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Továbbra sem csillapodnak a dicsőítő szavak Charles Leclerc kapcsán. A monacói versenyző már Spában is magasra tette a lécet, hogy aztán Monzában se verje le, sőt! Bárki, aki eddig kételkedett a képességeiben, immár csak és kizárólag szuperlatívuszokban beszél róla. Ez persze teljesen érthető is…

Leclerc első nekifutásra megcsinálta azt, amit Vettel hiába üldöz most már 5 éve. 2015 óta nem tudja ugyanis megnyerni a Ferrari hazai versenyét, és a világbajnoki cím hiánya mellett ez az, ami igazán fájhat a németnek. Leclerc ráadásul úgy győzött, hogy a két Mercedes egész végig nyomás alatt tartotta, de nem roppant össze. 21 évesen szinte tökéletes futamot láthattunk tőle, miközben Vettel újfent hibázott, és végül a 4. helyről indulva pontot sem szerzett. Mi ez, ha nem roppant kínos?

Mentális hiba, dekoncentráltság, a csillagok rossz állása. Teljesen mindegy, minek hívjuk, de Vettel a tavalyi Német Nagydíj óta szinte hibát hibára halmoz. Annyit, és olyan mértékűt, hogy a Ferrari most már állítólag komolyan elkezdett utána érdeklődni annak, mennyibe fájna nekik Ricciardót kivásárolniuk a Renaultból?

Vettel ideje egyszerűen lejárt a Ferrarinál. Négy világbajnoki címet nem fúj össze véletlenül a szél senkinek sem, de ennyi hibát sem lehet csak a balszerencse számlájára írni. Hiába a kimagasló intelligencia, a teljesen egyedi és laza humor, Vettel egy ideje sokkal jobb teljesítményt a csütörtöki médianapokon, mint a vasárnapi versenyeken. Nincs mese, a németnek mennie kell. A Ferraritól. De nem a Forma-1-ből, mert ott még bizonyítania kell. Önmagának, a csapatának, és a közönségnek is. Nem szabad, hogy ennyire dicstelenül vonuljon esetleg vissza.

De mindenképpen új impulzusokra van szüksége, ugyanis látványos hibáit és sorozatos rossz megoldásait felnagyítja Leclerc tündöklése. Ő ugyanis kevesebbszer ront, s ha meg is teszi, ugyanazt a hibát kétszer nem látjuk tőle. Hihetetlenül gyorsan tanul, és nagyszerűen reagál, akár két szabadedzés között is tud olyat változtatni, kitalálni, amivel gyorsabbá válhat az aszfalton.

Mint egy falat kenyér, úgy kellett ez a csillag már a Ferrarinak, és a Forma-1-nek is! Összesen több mint 200 000 ember jött ki a monzai hétvégén, és az a frenetikus, önkívületi állapot, amit átélt a tifosi, az mindent F1-es drukkerre nagy hatással volt. Még a Mercedes sajtósa is több videót megosztott az ünneplő Ferrari-tömegről!

Boldogok lehetünk, hogy még öt évig egészen biztosan láthatjuk majd ezt a helyszínt a Forma-1-ben! Az persze már más kérdés, hogy meddig figyelhetjük majd ugyanezt a két pilótát a maranellóiaknál…

Kapcsolódó cikkek