Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A szingapúri hétvége után Japánban folytatódik a Formula-1-es világbajnokság, ez lesz a szezon 18. futama.

Fogynak az ülések

A Japán Nagydíj szombati napján bejelentették, hogy Pierre Gasly az Alpine, a Monzában bemutatkozó Nick de Vries pedig az Alpha Tauri versenyzője lesz a következő idényben. Gasly karrierjében egy úgy fejezet kezdődik, mivel a Red Bull protezsáltjaként eddig csak az osztrákoknál, illetve a testvércsapatnál szerepelt. A franciát korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartották, ám a Red Bullnál befürdött. Ezt követően pályafutása nem hogy megtört, inkább megerősödött, és több alkalommal megmutatta mennyire kiegyensúlyozott, jó versenyző. Az új környezetben gyerekkori riválisa, Esteban Ocon lesz a csapattársa, így egy teljes francia felállást láthatunk a francia alakulatnál. 

Nick de Vries Forma-2, és Formula-E bajnoki címmel a háta mögött kiérdemelhette volna eddig is a királykategóriás szereplést, azonban Mercedes neveltként ez közel sem volt egyszerű. Az Olasz Nagydíjon debütálása alkalmával egy parádés kilencedik helyet hozott, mellyel felkeltette több csapat érdeklődését. 2023-ban a Red Bull tartalékcsapatában fog versenyezni, megkapva a várva várt F1-es lehetőséget.

Második világbajnoki címre váltaná a rajtelsőséget

Max Verstappen rendkívül egyszerű képlettel rendelkezik: amennyiben Sergio Perez, és Charles Leclerc előtt végez, világbajnok. A szombati időmérő edzésen a Q3-s első próbálkozása elég volt karrierje 18. pole pozíciójához, hiába végzett fél tizeden belül a két Ferrari, nem tudták megelőzni a hollandot. A vasárnapi futam több kérdőjellel indul, mivel a pénteki napot elmosta az eső, csak a szombati harmadik szabadedzés maradt a beállítások finomhangolására. A kvalifikáción remekül ment az Alpine, nagy csatában lehetnek a Mercedesszel vasárnap. Az Alpha Tauriknak fékproblémái voltak, Sebastian Vettel kifejezetten jó időmérőt futott, a Mclarenek némi meglepetésre nem tudták tartani a közeli riválisok egykörös tempóját.

Péntek után vasárnap is esni fog?

Suzukát imádják a versenyzők, sokak kedvenc helyszíne. A technikás, élvezetes vonalvezetésű pályán azonban az esős időjárás meg tudja keseríteni a pilóták életét. Vasárnap visszatérhetnek a felhők a pálya környékére, így az eső kialakulására nagy esély van.

Pálya adatok:

  • Pálya hossza: 5807 m
  • Kanyarok: 18 (9 jobb, 9 bal)
  • Legutóbbi győztes: Valtteri Bottas (Mercedes)
  • Rekorder: Michael Schumacher (6 győzelem)

Kapcsolódó cikkek