Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Pont ott tartok a Netflix Formula 1-ről szóló, a versenyt egészen megdöbbentő közelségbe hozó sorozatánál, amikor a Red Bull csapata bejelenti, elhunyt Dietrich Mateschitz. A világcég főnöke életében létrehozott egy hatalmas márkát. Azon túl, hogy vastagon megalapozta saját, családja pénzügyi jövőjét, számtalan passzióját élvezte.

Elég csak az extrém sportra gondolni, ennek egyik legnagyobb mutatványaként egy osztrák férfi, bizonyos Felix Baumgartner, kiugrott az űrben. Ez a félelmet nem ismerő fickó 39 kilométeres magasságból érkezett a Földre, élve! Mateschitz úr egyébként imádta a repülőket, a száguldást, mindent, ami a hétköznapi élettől eltér. Rengeteg sportolót támogatott, főként a technikai sportágakban, még egy repülős szlalomversenyt is kitalált. Ebben a számban Bessenyei Péter csillogott!

Meghalt a vezető, nyilván a Horner-féle csapat ismerte a szituációt, mégis megrázta őket a Főnök halálhíre. A futam győztese az alapító-mecénás munkásságának ajánlotta a sikert. Közben felröppent a hír, a Red Bull cseppet túllépte az F1-ben kötelező pénzügyi limitet, Christian Horner csapatfőnök nem győzte bagatellizálni a témát, amire Toto Wolff, de leginkább Szafnauer és Brown csapatvezető ugrott!

Azóta nagy csönd a versenycégek körül. Pedig aggódhatnának is, hiszen az örökösök nem biztos, hogy azt az utat akarják járni, amit a feltaláló. A most éppen csúcson járó Formula 1-es csapat éves költségvetése 400 millió dollár, nyilván nem minden az üdítőből származik, az alap viszont tutibiztosan onnan érkezik.

Két mutatós labdarúgócsapat is a konszernhez tartozik. Az egyik a lipcsei klub. Itt a személyi kiadás laza 169 millió euró, ami nem éppen a csúcs a Bundesligában, a harmadik legvastagabb számla. És ez csak a fizetés. Aztán ott a másik, amely szorosan együttműködik a lipcseiekkel. A Salzburg RB. Ugyan kisebb tarifával, ám ők sem nélkülöznek, lévén a gyártósor osztrák kirakatcsapata. Nem kispályáznak, ügyesek, bevételből, ugyan nem friss adat, egy százast csak behúztak.

Az örökösödésből fakadó esetleges hátrányt enyhítendő, Mintzlaff sportfőgóré bekerült a vezérigazgatóságba, ő a megmondója a jövőnek. Már ha hagyják!

Ha viszont az örökösök megszüntetik a busás támogatást, na akkor lesz sírás-rívás…

Kapcsolódó cikkek