Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Schumacher a Forma-1-ben! Ez a mondat hosszú éveken át teljesen megszokott volt a Száguldó Cirkuszban, ráadásul Michael annyi csúcsot felállított – elég csak a hét vb-címére gondolnunk -, hogy a mai napig talán nincs olyan versenyhétvége, amikor valamiért ne kerülne szóba a neve. Nem beszélve „természetesen” a jelenéről, és néhány évvel ezelőtti hatalmas síbalesetéről, amelyet követően alig maroknyi ember tudja csak talán, hogy valójában milyen állapotban van manapság…

Azt viszont biztosan tudtuk, hogy Mick fiának ugyanaz a célja, mint egykoron édesapjának volt: Forma-1-es világbajnok akar lenni. Az ehhez vezető göröngyös út során most már szinte tényleg a célegyenesbe érkezett, hiszen a tavalyi Forma-3-as bajnok idén már az F2-ben fog rajtrácsra állni, és immár hivatalos: jövő héten mind az Alfa Romeo, mind a Ferrari autóját tesztelheti majd egy-egy napon keresztül! Ez összességében nem is meglepő, hiszen idéntől már a vörösök akadémiájának tagja, és ezt a lehetséges forgatókönyvet már akkor is belengették. Az Alfa Romeo pedig a maranellóiak fiókcsapata, tavaly Leclerc, idén pedig Giovinazzi kap náluk lehetőséget a Ferrari miatt.

A szahíri aszfalton bizonyíthat tehát a „kisSchumi”, akire ezzel még az eddigieknél is nagyobb nyomás nehezedhet majd. Egyrészt ott van a vezetékneve, amely eleve garancia a szenzációra, és a bulvárra éhes firkászok azonnal még inkább rárepülnek majd. Mondjuk nyilatkozni eddig sem nagyon engedték, vagy ha igen, akkor természetesen apjáról egy szót sem lehetett ejteni. Másrészt pedig ott van a teljesítmény kérdése is. Robert Kubica F1-es visszatérését követően a közvélemény nagyobb része újabb tündérmesében reménykedik, és abban bízik, több évtized után újabb Schumacher állhat majd fel az F1-es dobogóra. Erre azonban nagy összegben még szerintem ne fogadjunk, hiszen jelenleg még egyetlen F2-es versenyt sem teljesített Mick, és Forma-3-as bajnoki címét is a riválisok elmondása alapján több mint „érdekes körülmények” között szerezte meg…

Nem tudom, fel lehet-e készülni egy ilyen szituációra, amelyben Mick van. Az újságírók hadára, a pályán kívülről érkező nyomásra, és arra, hogy ilyen körülmények között kellene közben jól és egyenletesen teljesítenie. Nem irigylem ezért a szituációért, és elképesztő lelkierővel kell, hogy rendelkezzen. Mindenki óhatatlanul is Michael sikereit várja majd el tőle, azt, hogy azonnal legyen világbajnok, vagy futamgyőztes, akárhol is indul el, akármilyen szériában, akárkik ellen.

Ami biztos, marketing szempontból nagyon erős lenne, ha Mick Schumacher állandó F1-es ülést kapna majd mondjuk 2020-ban, vagy 21-ben. De az talán ennél is fontosabb lenne, hogy ne a neve miatt láthassuk majd őt 21 versenyhétvégén, hanem valós teljesítménye miatt. Én utóbbival kapcsolatban még szkeptikus vagyok, ámde könnyen meggyőzhető.

Csak van most néhány olyan pilóta az F1-ben, akik inkább erős hátországuknak köszönhetően utazhatnak a Száguldó Cirkusszal. Egy újabb pokolian gyors Schumi viszont talán sosem látott tömegeket hozhatna magával.

Meglátjuk, hogy lesz-e újabb Schumacher a Forma-1-ben!

Kapcsolódó cikkek