Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Furcsa dolog az idő. A jövőben játszódó filmek többsége szerint ezért (is) megy majd a legtöbb harc az elkövetkezendő években. Hogy több legyen, és valamelyest felvegyük a harcot vele, már aki akarja persze. Kimi Raikkönen talán mondjuk pont nem ez a típus.

A finn Jégember csütörtökön ünnepelte kerek 40. születésnapját, és mondhatná, hogy „hagyjuk őt békén, tudja, mit csinál”, mégis: az F1 világa egyemberként ünnepelte őt, közvetlenül elődje, Leclerc születésnapját követően.

Kimi Raikkönen azon kevés F1-es pilóta közé tartozik, akiről még az is egészen biztosan hallott, aki soha egyetlen versenyt vagy kört sem nézett meg életében. Mert Raikkönen egy óriási egyéniség, egy hihetetlen figura, és egy KARAKTER. Így, csupa nagybetűvel. Valami megmagyarázhatatlan okból Magyarországon a mai napig a legnagyobb tapsot ő kapja a Hungaroringen, és nyerhet akárhány vb-címet Hamilton vagy Vettel, ez vélhetően még jó ideig így lesz.

Sokan könnyedén tudnak azonosulni nyers, szókimondó stílusával, ráadásul a Jégemberről az is számtalanszor kiderült: elképesztő humora van. Talán Alonso volt még ilyen, aki a legkevesebb szóval tudott iszonyú vicces lenni, mert érezte, hogy az adott helyzetben mi az a pár betű, ami elég oda. Kimi persze tudjuk, hogy nem a szavak embere, legalábbis a paddockban. A finn kollégák órákig tudnák mesélni a jobbnál jobb sztorikat vele kapcsolatban, de ha az ember olvasta a tavaly megjelent könyvét, akkor is szép betekintést nyer az életébe.

Szokták mondani, hogy a kor az csak egy állapot, és a férfiak nemesednek az idő előre haladtával, és ez valahogy Kimire is igaz szerintem. Az utolsó éveiben egy nagyon letisztult pilóta lett belőle, aki ráadásul az újságírókkal is – önmagához képest! – egyre kedvesebb lett. Már nem rohan el egy-egy buta kérdés után, hanem maximum a saját stílusában mormog pár odavetett szót. Az, hogy nem maradhatott a Ferrarinál, nem szegte kedvét, és mint hal a vízben, úgy él napjainkban az Alfánál. Élvezi a kevesebb rivaldafényt, és hogy végre békében és csendben is megehet egy jégkrémet a paddockban.

S hogy milyen ember? Elég, ha csak bekövetjük őt és/vagy a feleségét Instagramon. Egy, a családját nagyon szerető apa, aki látszik, hogy mindent megtenne a szeretteiért. S persze tudom, ez lenne az alap, de jól ismerünk ezzel ellentétes sztorikat is.

Én a magam részéről csak azt kívánom, hogy élvezzük ki Kimi Raikkönen utolsó éveit, hiszen valószínűleg a következő szezon után befejezi Forma-1-es pályafutását.

De addig is: jégkrémet valaki?

Kapcsolódó cikkek