Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

A Forma-1-ben a nagy nyári szünet, és az azt követő időszak nem csak a pilótakeringőről, hanem a következő évi naptárról is szól. A versenyhelyszínek többségét előre lehet tudni, hogy megy vagy marad, hiszen fix szerződéssel rendelkeznek, az éppen lejáróknak viszont izgulniuk kell. Az utóbbi időben több kérdéses helyszínnel is megállapodott az F1-et vezető Liberty Media, a legutóbbi papírokat pedig Barcelona kapcsán kellett aláírniuk a feleknek.

A Spanyol Nagydíj ugyanis egy időre fellélegezhet, ugyanis 2020-ban is rendeznek majd F1-es futamot Barcelonában! Ehhez kellett persze az ottani kormány segítség és segélynyújtása is, de ez a tényeken mit sem változtat. Elsőkörben egyébként csak a jövő évre kötöttek szerződést, de Chase Carey azt ígérte, hogy a közeljövőben megvizsgálják majd egy hosszabbtávú kontraktusnak a lehetőségét is. Ez pedig azt is jelenti, hogy Fernando Alonso nélkül is van miért, és kikért kimenniük szurkolni a pályára az embereknek; például a McLarennel kifejezetten bíztatóan szereplő szintén spanyol, Carlos Sainz miatt.

Barcelona maradásával a mostani helyszínek közül már csak Hockenheimnek nincs szerződése 2020-ra, de ha a Német Nagydíj is megmenekülne, akkor – a holland és vietnámi futamoknak köszönhetően – jövőre 23 Forma-1-es versenyt láthatnánk! Sok? Kevés? Ezt mindenki döntse el saját vérmérséklete szerint, egy dolgot azonban el kell ismernünk: a Liberty Media jó úton halad a saját maga által meghatározott „25 versenyt 1 év alatt” stratégiájához.

Ugyanakkor még élesen fülemben csengenek Max Verstappen tavalyi mondatai, aki azt mondta: „Már ez is sok, nem hogy 25 verseny! Ha így lesz, mindenki nyugodtan beadhatja a válópapírokat, mert ezt senki sem fogja tolerálni otthon.” Mondta a mezőny egyik legfiatalabb tagja, aki alaposan hozzászokhatott a rengeteg utazáshoz, mégis – vagy pont ezért – túl soknak gondolja a leendő 25 futamos szezont.

Ráadásul az hagyján, hogy a pilótáknak mennyit kell utazniuk majd egy csőben, hiszen többségük luxuskörülmények között repdes egyik kontinensről a másikra, és nem sokkal a futam előtt érkezik, majd a leintés napján azonnal távozik is. De az istálló többi tagjára ez nem igaz, a „szürke zongoracipelők” már így is kizsigerelt, kifacsart állapotban várják a Magyar Nagydíj utáni nagy nyári szünetet, hogy aztán ősszel újból hetekre elhúzzanak a világ másik végére.

Persze tudom, ezt ők vállalták, ne sírjanak. Igen ám, csak nem biztos hogy jó, ha a minőség a mennyiség rovására megy.

De ahogy mindenre, úgy erre a kérdésre is csak az idő fogja majd megadni a pontos választ.

Kapcsolódó cikkek