Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Vannak olyan futamok, amelyek után gyakorlatilag egy-két nappal már csak a leglelkesebbek emlékeznek arra, mi is történt abban a nagyjából másfélórában a verseny alatt. S aztán ott van például az idei F1-es Brazil Nagydíj, amelyről még vélhetően a jövő heti, Abu Dhabi szezonzáró alatt sokat fognak beszélni. Verstappen remeklése, Hamilton hibája, Albon majdnem dobogója, újabb Ferrari blama, Gasly második, és Sainz harmadik helye! Én most picit utóbbiról írnék pár sort.

A „kis” Sainz még egyszerre kezdte Forma-1-es karrierjét Max Verstappennel a Toro Rosso csapatánál, úgyhogy már a spanyol is túl van a 100. királykategóriás futamán. A Red Bull-ig nem jutott el, némi huzavona után elsőkörben a Renault hívószavát fogadta el még 2017 őszén, majd egy teljes szezont követően idéntől már a McLarenben láthatjuk őt. S ez úgy tűnik, élete eddig legjobb döntése volt.

Sainz-ról a korábbi F1-es pilóták mindig is azt mondták a paddockban, hogy ha versenyképes autót kap, akkor igenis számolni kell majd vele. Kimagasló intelligenciája vezetési stílusában is megmutatkozik, amelynek ékes példája a brazil verseny is, ahol egészen a 20. helyről menetelt előre a dobogóig. Igen, kellett hozzá szerencse is, de ha az utolsó helyről startolva felérsz a pódiumra, azon nem kell semmi magyarázni. Főleg úgy, ha nem a top3 autójának egyikét vezeted!

Sainz a Mclarennél úgy tűnik szinte mindent megtalált, amit egy pilóta keres a Forma-1-ben. Biztos háttér, hihetetlenül családias hangulat, és a korábbi évekhez képest egy elképesztően versenyképes, és folyamatosan fejlődő autó. S akkor még nem is beszéltünk arról, hogy Lando Norris személyében mintha a kisöccse lenne a csapattársa. A kettejük között lévő „bromance” már-már legendás, és kétségtelenül szórakoztató látni őket, főleg hogy egymás közösségi oldalain is rendszeresen előfordulnak.

Hiába van hátra még egy futam, az év felfedezettje vagy legkellemesebb meglepetése nekem egyértelműen Carlos Sainz. A spanyol pilóta amellett, hogy szinte több pontot gyűjtött idén, mint az elmúlt két évében összesen, a jelenlegi mezőny egyik legjobban rajtoló versenyzője is lett. A csapattal együtt folyamatosan fejlődik, és gyönyörűen úszik abban a pozitív flow-ban, amely most az egész gárdát körülveszi. Nem véletlen, hogy sokan már azon lamentálnak, hiba volt-e anno a Red Bullnak elengednie őt, illetve ha a top3 csapat közül valahol mondjuk holnap megüresedne egy ülés, akkor Ricciardo mellett immár egyértelműen Sainz lenne a legesélyesebb befutó.

Nagyon kíváncsi vagyok, 2020-ra tud-e még egy szintet feljebb lépni a csapat és vele Sainz is, vagy az csak egy bemelegítő idény lesz a nagy változások előtt. Ahol – mármint a 2021-es idényben – majd, mint Mclaren – Mercedes pilóta vehet részt a futamokon, ami elvileg jóval nagyobb lehetőséget kínálhat neki a dobogós helyezésekre, futamgyőzelmekre.

Persze csak ha addig, vagy éppen pont azelőtt nem viszi őt el egy nagyobb csapat…

Kapcsolódó cikkek