Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Tavaly év végén jelentették be Robert Kubica visszatérését a Forma-1-be, ami egy álom beteljesülése volt a lengyel pilótának. Akkor már hosszú ideje rebesgették, elhinni mégis sokáig nem sokan akarták, annyira valószerűtlennek tűnt. Hiszen elég csak rápillantani Robert jobb karjára, és láthatjuk: az a kéz komoly hátrányt, kemény tizedeket, századokat jelent a többi riválisához képest.

De Kubica mégis vállalta a számára fizikálisan még inkább megterhelő 2019-es évet, sok köszönet ugyanakkor nem volt benne. Egyrészt az utóbbi évek legrosszabb autóját kellett vezetnie, másrészt pedig csapattársa, a fiatal újonc George Russell szinte mindig megverte. A sors furcsa fintora – vagy éppen újabb ajándéka – hogy az egyébként káoszos Német Nagydíjon az Alfák kizárása miatt egy mégis ő szerzett egy pontot a csapatnak. Ettől függetlenül sem sikersztori az idény, de bárhogy is alakul: az, hogy a lengyel vissza tudott térni a Forma-1-be, önmagában egy hatalmas csoda! Többezer szurkolót és reményt hozott magával, amely azt a közhelyes, egyszerű, de mégis igaz üzenetet hordozza magában, hogy sose add fel. Soha.

Mert Kubica sem adta fel.

Nagyon nehéz lehet(ett) megélni ezeket a hónapokat neki, tudva azt, hogy gyakorlatilag csak akkor nyer pozíciót a futamon, ha valaki kiesik valaki előle. Egy olyan versenyzőnek, aki Lewis Hamiltonnal vívott már anno komoly gokartcsatákat, és akinek előszerződése volt a Ferrarival. Aki többek szerint is egyértelműen világbajnoki erényekkel, adottságokkal rendelkezik, de visszatérését követően annak is örülnie kellett, ha mondjuk tizenkettediknek inti le a kockászászló. Nem csoda, hogy ezt megunták Kubica szponzorai, és maga a pilóta is.

Mert így ha nem is megalázó, de bizony sokszor mosolyt fakasztó, és sokszor már a lengyel kollégák sem igazán tudtak mit kérdezni honfitársuktól.

Ami biztos, Kubica tehát 2020-ban biztosan nem lesz ott versenyzőként az aszfalton. Most divatos kifejezéssel „mérlegeli a lehetőségeit”, s aztán dönt, hogyan tovább. A hírek szerint egyébként több ajánlata és lehetősége is van, hiszen szerződtetné a Ferrari és a Racing Point is. Előbbi szimulátor-, utóbbi pedig tesztpilótának. S ott van még a DTM is, mint opció, amellyel már régebb óta kacérkodik a lengyel.

Akárhogy is, jó lenne mindenki szempontjából, ha Kubica valahogyan a Forma-1 környékén (is) tudna maradni. Járna még neki néhány lazább és sikeresebb versenyhétvége, mint amit idén kell átélnie a Williamsszel…

Kapcsolódó cikkek