Jégkorong

Extraliga: Az előbbre vágyók és a kiesőjelöltek

2023. január 08.

A cseh jégkorong bajnokság vasárnapi játéknapján nehéz, idegenbeli meccsek várnak a kiesés ellen harcolókra, így külön érdemes odafigyelni rájuk.


 

 

Bílí Tygři Liberec – HC Motor České Budějovice

Az új esztendőt két megnyert rangadóval indította Patrik Augusta együttese, akik nagyon szeretnék jobb helyzetbe kormányozni magukat a tabellán, hogy idén ne a legjobb nyolc közt érjen véget a szezonjuk, mint a legutóbbi két alkalommal. A Home Credit Aréna közönsége előtt gyatra mérlegük van, amin muszáj javítani, s most négyszer egymás után nyertek is, de kötelező lenne David Čermák tanítványai ellen is egy sima sikert abszolválni, mert a vendégek nem csak az új évben gyengék, hanem az egész szezonban pocsék idegenbeli mutatóval bírnak, ugyanis 18 meccsen 14 alkalommal kikaptak.

 

HC Sparta Praha – Rytíři Kladno

Egy szezon közbeni edzőcserén már túl vannak a fővárosiak, s most Miloslav Hořava próbálja meg helyrehozni a pocsék rajtot az előző idény finalistájánál. Egyelőre nincs meg a legjobb négyes kiemelés, pedig az az elvárás, de segíthet ezen, hogy az O2 Aréna tábora előtt behúzzák ezt a kötelező győzelmet az utolsó ellen. Márpedig Otakar Vejvoda együttese idén is nagyon kacérkodik a kieséssel, s idén már nincs mögöttük egyetlen gárda sem. Idegenben különösen gyengén teljesítenek, amin vagy tudnak változtatni, vagy aligha mozdulnak előre.