Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Az újjáépülő San Jose Sharks az utolsók között kezdte meg a pontgyűjtést. 

Az NHL csütörtöki játéknapján az utolsó két, pont nélkül álló csapat is győzelemmel hagyta el a jeget: a Minnesota Wild hazai pályán a Vancouver Canucks együttesét verte 4-3-ra hosszabbításban, míg a San José Sharks a New York Rangers otthonában szerezte meg első sikerét ugyancsak a ráadásban.

A Cápák 2004 és 2019 között 15 szezonból 14-szer jutottak rájátszásba, 2016-ban egészen a Stanley Kupa-döntőig meneteltek, viszont a legutóbbi három idényben nem szerepelhettek az utószezonban, ennek nyomán újjáépítésbe kezdtek. A kaliforniai gárda évtizedeken át tartotta egyben a keret magját, azaz Joe Thorntont, Patrick Marleau-t, Brent Burnst és Joe Pavelskit, de hiába volt ebben a periódusban a nyugati főcsoport meghatározó alakulata, a csúcsra nem ért fel.

A klub és a játékosok érdeke innentől ugyanaz volt. A Sharks fiatalításra és megújulásra szorult, míg a sztárok gyűrűt szerettek volna nyerni a pályafutásuk végéhez közeledve, így szép lassan elengedték vagy elcserélték őket. Marleau-nak mostanra visszavonult gyűrű nélkül, Pavelski a Dallas Stars, míg Burns a Carolina Hurricanes együttesében próbálja megkoronázni a pályafutását, Thornton pedig jelenleg csapat nélkül van.

Amikor néhány év alatt ennyi legendás játékost veszít egy gárda, akkor törvényszerű a visszaesés. Még akkor is Logan Couture személyében egy hokist megtartottak a régi nagyok közül. A mostani idényre Bob Boughnert David Quinn váltotta a kispadon, de a sikerek továbbra is váratnak magukra, ugyanis a San Jose öt vereséggel rajtolt. Ami még akkor is kínos, ha az új tréner szerint nem játszik annyira gyengén a Sharks, mint azt az eredmények mutatják.

A San José előbb elveszítette két meccsét az európai szezonnyitón a Nashville Predators ellen, majd visszatérve Észak-Amerikába további hármat. A mínusz tizes gólkülönbsége pedig – még a mostani győzelem ellenére is – a liga legrosszabja. Hat találkozón ütött 11 gól rettenetesen kevés, eddig mindössze heten találtak be, közülük Nico Sturm, Jevgenyij Svecsnyikov, Erik Karlsson és a már említett Couture ját két találatnál. Mindent elmond a “gólképtelenségről”, hogy a házi pontlistát védő létére Karlsson vezeti: amíg ő ötnél tart, addig mások legfeljebb háromnál.

A Sharks rendes játékidőben még nem tudott kettőnél több gólt szerezni, miközben négyszer is legalább hármat kapott, így pedig nehéz pontokat szerezni. Mindenesetre abban van némi sorsszerűség, hogy a korábbi amerikai szövetségi kapitány, Quinn az első diadalát éppen korábbi csapata, az idén főcsoportdöntős New York Rangers ellen szerezte, miután a hosszabbításban Karlsson egy nagyszerű cselsorozat után estében Timo Meierhez passzol, aki a kaput megkerülve visszajátszotta a pakkot a felpattanó védőhöz, a svéd pedig nem hibázott az üresen maradt kapuval szemben.

A Sharks és a Wild sikerével már csak egyetlen nyeretlen gárda maradt a 32 együttest számláló mezőnyben, méghozzá a Vancouver Canucks, amelynek két hosszabbításos vereség által vannak pontjai.

Százszázalékos gárda is csupán egy akad, de a St. Louis Blues eddig csupán két találkozót játszott.

Kapcsolódó cikkek