KézilabdaKlub

A Szeged és a Ferencváros is brutális csoportba került, de ez még jól is jöhet a folytatásban

2022. július 01.

Kisorsolták a jövő évi BL csoportjait. 

Mint ahogy azt már megszokhattuk, szeptembertől is 2-2 csapat képviseli a magyar színeket a BL-ben, miután a bajnokok alanyi jogú indulása mellett a második helyezettek is megkapták a szabadkártyát. Elöljáróban annyi elmondható, hogy mindkét nemnél nagyon egyenetlen a két csoport, de lássuk a konkrétumokat!

A csoport, nők: Odense, Vipers Kristiansand, Krim Ljubljana, Bietigheim, Brest, Ferencváros, Banik Most, CSM Bukarest

A Fradi számára ismét nem lesz egyszerű az ősz. A Banik Most, a Bietigheim, a Krim Ljubljana és az Odense foghatónak tűnik a Ferencváros számára, ehhez azonban mindenképpen javítani kell majd az idegenbeli teljesítményén, hazai pályán pedig szinte hibátlan teljesítmény kell. Ha a negyedik helyre bejönne a Fradi, Budocnoszt-Kasztamonu kaliberű csapat jöhet a 16 között, ami nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. 

B csoport, nők: Győr, Metz, Rapid Bukarest, Buducsnoszt, Storhamar, Esbjerg, Kastamonu , Lokomotiva Zagreb

A Győr első helyéhez nem nagyon férhet kétség, utánuk azonban nagy tumultus várható, a Metz és az Esbjerg minden bizonnyal hozza majd a következő két helyet, de a Rapid Bukarest továbbjutására is jó esély van. 

A csoport, férfiak: Veszprém, PSG, Magdeburg, GOG, Porto, Dinamo Bukarest, Wisla Plock, Zagreb

A Veszprém volt most a szerencsésebb a sorsolásnál, az első két hely valamelyike egyértelműen kinéz Ilicséknek, a PSG lehet a nagy rivális a csoportgyőzelemért. Kérdés, hogy a Magdeburg részéről mennyire volt kifutott szezon a Bundesliga-cím (teljesen nyilván nem, hiszen jól építkeztek), de minden bizonnyal övék lehet majd a harmadik hely (vagy épp a GOG-é). Xavi Sabatét pedig minden bizonnyal szívélyes fogadják majd a Veszprém Arénában. 

B csoport, férfiak: Szeged, Barcelona, Kielce, Kiel, Nantes, Celje, Elverum, Aalborg 

Idén egyértelműen a Szeged húzta a rövidebbet a sorsolásnál, de ez a folytatásban még jól is jöhet. A Kielce és a Barcelona kiemelkedik a csoportból, de a harmadik hely egy jó őszi szerepléssel összejöhet a Szegednek. A Kiel minden bizonnyal gyengült kicsit és halványabb lesz ősszel, míg az Aalborg továbbra is egy kaliber a Tisza-partiakkal. Lesznek nagyon veszélyes meccsek, szinte minden hazai mérkőzést meg kell nyerni és markánsabb idegenbeli teljesítményre lesz szükség itt is.