Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Ez a második aranyérem elég bizonyíték kell, hogy legyen, igenis megfelelő képzés folyik a magyar kézilabda utánpótlásában, szépen dolgoznak a fiatalokkal foglalkozó edzők. És igen is egy magyar nyelven beszélő tréner is lehet sikeres, nem kell ide külföldi dumazsoké, tessenek megadni a lehetőséget, a tiszteletet ezeknek a szakiknak.

Vlagyimir Golovin, akit egyébként cseppet sem érdekel, hogy magyarul vagy születésekor megszokott nyelvén ejtik a nevét, nagyot varázsolt. Egy évvel a vb elsőség után, ezúttal Európa utánpótlás trónjára illesztette fel a magyar lányokat. Ez most már elég bizonyíték kell, hogy legyen az ellentábor, a fiatalok rossz hozzáállásával, gyenge képzettségével ágálóknak! Hétből hét meccset győztesen lehozni nem a véletlen műve, nem a hazai pálya legendás előnye, nem a szél fújta össze!

Amúgy ezek a lányok egy okos, előre vivő koncepció mentén melóztak, rengeteg edzőtáborral, sok gyakorló mérkőzéssel, még úgy is, hogy a klubok, ahol lehet beakasztottak párat a szövetségi edzőnek. Mondvacsinált okokkal magyarázták, miért nem engedik el játékosukat az összetartásra. Hetente új összeállítással, a keret hiányosságai miatt más és más taktikával, improvizálással kellett belevágni a felkészülésbe, szóval így ez nehezebben ment.

És akkor jöhet a jövő felelőssége! Két ilyen nagyszerű generáció, amely a világ élvonalához tartozik, hogyan fog illeszkedni a felnőtt válogatottba? A világ bármely országában azonnal előre tolnák az ifjakat, lehetőséget kínálva nekik, tapasztalatot szerezni, megkeményedni a felnőttek nívójához. Ha már itt az aranytojást tojó tyúk, akkor nagyon durván használni kellene, és nem azon okoskodni, hogy ők még gyengék, nem bírnák, kevesek meg efféle marhaságok! A sportvezetők ujjonganak, ha találnak egy olyan ifjút, aki a jövőt jelentheti, a magyar női kézilabdában mg mindjárt itt van két generáció. Jó közel egymáshoz, gyia használják őket! Lesz közben pár könnycsepp, anélkül nem megy semmi, de ami utána jön, az nagyon szépnek látszik!

Ja, igen, és a sikeres szövetségi edzőt is meg kellene fogadni hosszabb távon, a felnőttek közé!

Őt legalább értenék a magyar játékosok!

Kapcsolódó cikkek