Kézilabda

Chema Juhász Ádámból csinálna elsőszámú irányítót a válogatott számára?

2022. július 30.

Újabb érdekes átigazolási hír a magyar kézilabda világából. 

A szezon végén derült ki, hogy Juhász Ádám válogatott irányító elhagyja a Tatabányát, és minden bizonnyal külföldre igazol majd. Akkor még konkrét csapatról nem lehetett hallani, de tegnap az is kiderült, hogy a Benfica lett a befutó, Juhász a következő szezont a portugál együttesben tölti majd. 

A csapatot jól ismerhetjük, hiszen az előző szezonban ez a gárda nyerte meg az Európa-ligát egy egészen elképesztően izgalmas döntő után, a vezetőedző pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodriguez. 

„Hatalmas lehetőség számomra, hogy a Benficában játszhatok. Nemcsak amiatt, mert Magyarországról ismerem Chemát, hanem mert Európa egyik legnagyobb klubjához jöhettem. Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a csapathoz. Minden meccset meg szeretnék nyerni, ez a legfőbb célom a kezdődő idényre. Meglátjuk, mi lesz, de a Benfica elég erős csapat ahhoz, hogy minden elérhető címért harcba szálljon” – fogalmazott a játékos a Nemzeti Sport Online felületén. 

Juhász a következő szezon végéig kötelezte el magát a portugál együttesnél, épp addig, ameddig biztosan Chema marad a vezetőedző. Nyilván ebben az egy évben van egyfajta biztonság is (ha nem jön be, a játékos viszonylag könnyen hazajöhet), de még érdekesebb aspektusa ennek az igazolásnak, hogy mi lesz irányító poszton a magyar válogatottban.

Lékai Máténák mindössze néhány éve van még aktív játékosként, Fazekas Gergő pedig még igen fiatal, így a Győri Mátyás-Juhász Ádám párosból kerülhet ki középtávon a magyar válogatott kezdő irányítója. Ebben a versenyben pedig nagy előnyt jelenthet Juhász számára az egy éves közös munka közös munka a szövetségi kapitánnyal, illetve nyilván a nemzetközi rutin is. 

Ha már a nemzetközi szint, azt talán már ki sem kell emelni, hogy mennyire örömteli, hogy egy újabb magyar játékos került ismert és erős külföldi csapatba.