Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Norvégia-Horvátország, péntek 18:00

Az északiaknak könnyű dolguk volt a középdöntő utolsó mérkőzésén, tudták, ha megverik a szlovénokat, ők kapják a gyengébb csapatnak számító horvátokat. Christian Berge legényei nem is bíztak semmit a véletlenre, a cserék kezébe adták a mérkőzést, akik a bizonyítási vágytól fűtve legyűrték az egészen addig egy vereséget szenvedő Vranjes-csapatot.

A legnagyobb sztárok kipihenhették a torna eddig fáradalmait, ugyanis nem volt olyan egyszerű feladat végigverni fél Európát. Minden mérkőzésüket magabiztosan nyerték meg a vikingek, a gólkirályi címre törő Sagosen vezetésével és brutális iramú játékukkal.

A PSG klasszisa most visszatér a megérdemelt pihenőből, hogy Johannessen, Joendal és Reinkind társaságban alaposan befűtsön a horvátoknak. Na persze Lino Cervar csapatát sem kell félteni: a piros-fehér kockások ki akarják javítani a két évvel ezelőtti, hazai rendezésű kontinensbajnokságon elért ötödik helyet, méghozzá egy elsőre.

A norvégokhoz hasonlóan ők is veretlenek, egyedül a középdöntő zárómeccsén ikszeltek a spanyolokkal. Ezzel a nehezebb ágra sodorták magukat, de bízhatnak benne, hogy egy esetleges döntőbe jutás esetén már csak könnyebb dolguk lehet.

A nevekre náluk sem lehet panasz: a veterán Duvnjak mellett, a Barcelona klasszisa Cindric, a Szeged átlövője Stepancic és a Kielce gólgyárosa Karacic is ott van a keretben. Egyetlen probléma van ezzel: a felsoroltak közül hárman is irányítók. Persze ez legyen Cervar gondja.

Tipp: Norvégia 1,56

 

Spanyolország-Szlovénia, péntek 20:30

A szlovénok talán jobban jártak volna, ha megnyomják a norvégok elleni meccset és elkerülik a címvédő spanyolokat. Persze egy „szomszédvárak csatája” sem lett volna sokkal könnyebb a horvátok ellen, de talán mégis egy picivel nagyobb esélye lett volna az egyébként kiváló erőkből álló szlovénoknak.

Vranjes mester jól rotálta a játékosokat, egyedül a magyarok ellen döcögött a gépezet. Az addig százszázalékos szomszédaink csúnyán belefutottak a mieink késébe. Nem tudtak reagálni a bekövetkező fordulatra, Bombac későn érkezett, a végén pedig már nem is harcoltak a döntetlenért a fehérmezesek.

A norvégokkal szemben elveszített előnyről már szóltunk, a legjobb játékosokról viszont még nem: Bombac az előkészítéseknél van igazán elemében, Mackovsek és Dolenec az átlövő posztokon jeleskednek, míg Blagotinsek a falban küzd a labdákért. De hiba lenne kihagyni a felsorolásból a szélső Jancot, valamint a csereirányító Zarabecet.

A mindenkit magabiztosan lelépő, horvátokkal ikszelő, regnáló Európa-bajnokok azonban még ennél is nagyobb tűzerővel rendelkeznek. Jordi Ribera csapata a címvédésre készül, ennek megfelelően minden nagy sztár ott van a keretben: Maqueda, Canellas, Fernandez, a Dujshebaev tesók, Sole, Arino, Entrerrios és Aguinagalde mind-mind harcra készek.

Mellettük pedig ott van a két szupersztár kapus: Pérez de Vargas és a Veszprém által leigazolt Corrales. Ennek a csapatnak két ellenfele maradt a tornán: Norvégia és önmaga. Egyelőre mindkettő legyőzésére jó esélyük van.

Tipp: Spanyolország 1,37

Kapcsolódó cikkek