Skip to main content

Sportfogadás, Labdarúgás legjobb oddsok és szorzók, Kaszinó, Póker

Norvégia-Magyarország, péntek 18:15

Csoportgyőztesként továbblépni a középdöntőbe? Na, ez az, amit senki nem várt volna a magyar válogatottól. Elvárás és cél nélkül ugrottunk neki a tornának, azt remélve, hogy el tudunk csipegetni egy-két pontot az oroszoktól, és nem teljesen megszégyenülve jövünk haza.

Talán még a legoptimistább fanatikusok sem merték remélni, hogy ez a fiatal és tapasztalatlan gárda meg tudja nyerni a kvartettet. Márpedig sikerült! Sőt, mi több, nagyon meggyőző játékot mutatva kalapáltuk el az utolsó mérkőzésen Izlandot.

A diadalmas csoportkör leginkább a 2016-os futball Európa-bajnokságra emlékeztetheti az egyszeri szurkolót, amikor szintén megnyerte a négyesét a magyar válogatott. Ott viszont csak a későbbi bajnok Portugália számított igazán nagy névnek, még itt a világbajnok, olimpiai aranyérmes Dánia, és az őket legyőző Izland is az európai elitbe tartozott.

A java viszont még hátra van: az eddig lejátszott három mérkőzés után, négy másik vár a csapatra: Svédország, Portugália, Szlovénia és Norvégia ellen. Mindegyik válogatott erősebbnek számít, mint a magyar, persze szigorúan papíron. A malmöi arénában padlójára lépve viszont már mások az erőviszonyok. Elvégre ott veretlenek vagyunk!

Az első ellenfélként szembejövő Norvégia nemkülönben, a portugálok és a bosnyákok legyőzése mellett Franciaországot is elpáholták Berge taníványai. Impozáns mutató, annyi szent, ám ne felejtsünk el egy fontos tényezőt: ez a válogatott eddig hazai pályán szerepelt.

Trondheimben vívta meg az összes csatáját a viking sereg, és bár Malmö nem esik annyira messze az országhatártól, mégsem lesz ugyanolyan a környezet. Ráadásul a gárdának hozzá kell szoknia az új arénához is, míg a magyar férfiak már üzembiztosan kézilabdáznak az eddig győzelmeket – és egy azzal felérő döntetlent – hozó pályán. Apróságnak tűnhet, de ilyenkor már nüanszok is dönthetnek a két pont sorsáról.

De ne a részletekben keressük a hibát: mi lenne, ha azt mondanánk, hogy ez a norvég válogatott egyáltalán nem verhetetlen? Igaz, hogy legyőzték Franciaországot, de a gallok nem igazán vették komolyan a kontinenstornát, már az olimpiára tartalékoltak. Portugália még nem számít igazi élcsapatnak, ráadásul az utolsó fordulóban találkoztak a luzitánokkal, amikor már eldőlt, hogy mind a ketten ott lesznek a legjobb 12 között.

A legjobb eredményük egy negyedik hely az Eb-k történetében, két éve a hetedik pozícióig jutottak, igaz a világbajnokságokon döntőt játszottak. Kulcsjátékosuk egyértelműen Sagosen, a PSG játékmestere 3 mérkőzés alatt 27 gólt vágott, ha őt sikerül kikapcsolni, akár az 5-1-es védekező formációt használva, máris kiegyenlítettebbek az erőviszonyok.

Reinkind, Joendal, Johannessen és Röd persze okozhatnak még gondokat a magyar védelemnek, de rájuk van válaszunk Szita, Balogh, Bánhidi és Bóka személyében. Ráadásul nálunk van a torna legjobb formában védő kapusa: Mikler Roland. A szegedi hálóőrrel a vonal előtt még a hetesektől sem kell félnünk, nyolc próbálkozásból ötöt megfogott Roli.

Ha meg tudják állítani Sagosent, akkor egy újabb északi nagyhatalmat is félresöpörhetnek Gulyás István és Chema Rodriguez tanítványai. Eddig kettőből kettőt sikerült!

Tipp: Magyarország 6,10

Fogadj velünk, és vegyél részt a 9,6 millió forint összdíjazású nyereménysorsoláson!

Kapcsolódó cikkek