KézilabdaKlub

Férfi kézilabda BL: Idegenben kell pontokat szerezni 

2022. szeptember 21.

A Veszprémre egyszerűbb, a Szegedre nehezebb találkozó vár. 

A múlt heti első forduló, nyilván főleg szegedi oldalon, rengeteg vitát szült. Azonban ennek a lebonyolításnak az a sajátossága, hogy nincs sok idő a sebek ápolására, hiszen jönnek az újabb nehéz feladatok. 

Porto-Telekom Veszprém, szerda 20:45

Papíron lehetne ez egy nehéz mérkőzés, de a valóságban minden bizonnyal nem lesz az. A bakonyi csapat lehengerlő támadójátékkal indította a szezont, meglepetés lenne, ha a Porto képes lenne ellenállni ezeknek a rohamoknak. Ahogy egyébként az is nyilvánvaló volt rögtön az első fordulóban, hogy az Építők kerete elképesztően mély, olyan rotációs lehetőségeik vannak, amelyek nagyon kevés másik együttesnek. Óvatosságra ad azonban okot, hogy a két csapat legutóbbi mérkőzése döntetlennel zárult, ráadásul az utolsó percekben már inkább az akkor hazai pályán játszó veszprémiek számára volt hízelgő. Az igazsághoz ellenben az is hozzátartozik, hogy ezen kívül mindig simán nyert a magyar együttes. Most is így fog történni. 

Nantes-Pick Szeged, csütörtök 18:45

Komoly összezuhanást láthattunk a Szegedtől a Barcelona elleni második félidőben, ami kicsit idézőjelbe tette azokat a várakozásokat, melyeket a csapat magával szemben megfogalmazott. Egy meccs alapján persze nem kell temetni a szezont, de a sorsolásból adódóan a Szegednek nagyon oda kell figyelnie: ha a következő hetekben nem gyűjtenek pontokat, egyre erősebbek lesznek a csapat menedzselését kritizáló hangok. A francia és a magyar alakulat legutóbbi öt meccséből hármat is a Nantes nyert, igaz, az utolsó meccsüket a Szeged simán nyerte. A francia együttes nincs rossz formában, hiszen a hétvégi bajnokijukon a Montpellier-t verték simán. És azért ha őszinték vagyunk, most is ők a meccs esélyesei. 

Barcelona-Lomza Kielce, csütörtök 20:45

A tavalyi BL-döntő már ősszel megismétlődik. A Barca a Szeged elleni – az ő szempontjukból remek – sikerrel rajtolt, míg a Kielce a Nantes-tal szemben nyert nagyon simán. A két szupercsapat mérkőzése feltétlenül csemege lesz a kézilabdarajongók számára, az eredményből azonban nem kell majd messzemenő következtetéseket levonni, hiszen a formaidőzítés ennél a két csapatnál dominánsan a tavaszt helyezi középpontba. Hazai pályán nyilván a Barcelona az esélyes, és a csoport első két helye szempontjából lehet is jelentősége ennek a meccsnek, de inkább a presztízs lesz a kérdés.