KézilabdaVálogatott

Férfi kézilabda vb: A két legjobb csapat jutott a döntőbe

2023. január 28.

A tavalyi Eb-hez képest helyet cseréltek a csapatok, de ahhoz nem nagyon férhet kétség, hogy ez a világelit. 

Svédország-Spanyolország, vasárnap 18:00

A tavalyi Eb két döntősének ezúttal a bronzmeccs jutott, és ennek a mérkőzésnek az alakulását bizony döntően befolyásolja majd, hogy ez a találkozó a svédek számára lesz sokkal fontosabb, hazai pályán ugyanis nem akarnak érem nélkül maradni. A házigazdának viszont Jim Gottfridsson hiánya ezen a napon is nagyon fájhat. Kérdés, hogy ki tudja majd pótolni a rutinos klasszist a gólszerzés tekintetében, hiszen az elődöntőben sem Claar, sem Carlsbogard, sem pedig Johannessen nem tudott teljesen felnőni a feladathoz. A spanyol válogatott remekül védekezik, de támadásban azért lehetnek gondjaik, hiszen az első sor azért sokat játszott az elmúlt mérkőzéseken. 

Franciaország-Dánia, vasárnap 21:00

Az nem lehet kérdés, hogy a két legjobb csapat jutott a világbajnokság döntőjébe. A francia válogatott egészen pontosan egy fél kezdőcsapatnyi játékos hiányában is viszonylag simán jutott a fináléba, és az elődöntőben is remek játékot mutatott be Guillaume Gille együttese. Jobbátlövőben Dika Mem nyújt egészen kiemelkedő teljesítményt, Nedim Remili pedig szépen lassan világklasszis átlövőből világklasszis irányítóvá is vált. Beálló poszton pedig Ludovic Fabregas és Nicolas Tournat biztosítja a magas minőséget. 

De természetesen a dán csapatot sem kell félteni, Nikolaj Jakobsen együttese is magabiztos játékkal jutott a döntőbe. Pytlick és Gidsel teljesítményét már eleget dícsértük, velük ez a csapat még a korábbiaknál is sokkal gyorsabb, flexibilisebb lett. A skandináv ország zsinórban a harmadik vb-győzelmét szerezheti, ami egészen elképesztő teljesítmény. De most mintha mégis Franciaország tűnne esélyesebbnek.