KézilabdaVálogatott

Férfi kézilabda vb: A magyar csapat a címvédő ellen küzd 

2023. január 24.

A legutóbbi két világbajnokság győztese természetesen esélyesnek számít a magyar válogatott ellen, de miben bízhatunk?

A magyar válogatott számára innentől minden plusz, gondolhatjuk, és ez természetesen így is van, de abban azért biztosak lehetünk, hogy a csapat megpróbálja majd megugrani azt a lécet, ami a korábbi generációknak sem sikerült. A magyar válogatott ugyanis rendre az 5-10. hely között végez az vb-n, a legjobb négy közé jutás mindössze két alkalommal sikerült, még az előző évezredben. 

Ebből a szempontból persze most sem lesz egyszerű dolga a magyar válogatottnak, hiszen a legutóbbi két világbajnokság győztese, Dánia lesz Chema Rodríguez együttesének ellenfele. A dán válogatott magabiztosan győzte le Egyiptomot a középdöntő utolsó fordulójában, így szerezve meg a csoportja első helyét, amivel elkerülték Svédországot is. 

Ettől függetlenül a dán válogatott nem mehet biztosra a magyar együttes ellen, ennek pedig az az oka, hogy az elmúlt évtizedben a magyar csapat kétszer is meg tudta lepni a dán válogatottat. A 2017-es világbajnokságon és a 2020-as Eb-n sem sikerült nyernie a skandináv csapatnak a magyarok ellen. Ezeken a mérkőzéseken a mieink meg tudták törni az ellenfél játéktempóját, ami leginkább az alacsony gólszámban mutatkozott meg.

Persze egy ellenfél is lesz a pályán, amely remek formában van. Mathias Gidsel és Simon Pytlick gyors és kiismerhetetlen átlövőjátéka vagy épp Mikkel Hansen játékintelligenciája a legtöbb ellenfelet megoldhatatlan feladat elé állítja. 

Az persze nem lehet kérdés, hogy a dánok – talán a beálló kivételével – minden poszton sokkal jobb játékosokkal rendelkeznek, ám az mindenképpen segíthet a magyar csapatnak, hogy a tét már lekerült az együttesről, a célkitűzést elérte a csapat, ez a pozíció, ez a szerep pedig mindig segíteni szokott a magyar együtteseknek.