KézilabdaVálogatott

Férfi kézilabda vb: Egyiptom ellen győzni kell 

2023. január 28.

Ahhoz legalábbis mindenképpen, hogy pozitív legyen ennek a vb-nek a végkicsengése. 

A magyar válogatott első félidei játéka teljesen rendben volt Norvégia ellen, a végeredmény azonban ismét igen szomorú látványt nyújtott, válogatottunk nyolc góllal maradt alul. Ezzel eldőlt, hogy legjobb esetben a hetedik helyet szerezheti meg a csapat – de persze ez megfelel a céloknak, és jobb is annál, mint amire az előzetes formák alapján számítani lehetett. Ezzel együtt a nyolc közé jutás utáni két mérkőzés egyelőre kevés pozitívumot tartogatott, épp emiatt van szükség egy Egyiptom elleni sikerre. 

És nem azért, mert a hetedik és a nyolcadik hely között olyan nagy különbség van, hanem mert a csapat eddig jegyzett együttes ellen egy Izland elleni fordítást tud felmutatni, egyébként csupa sokgólos vereséget találunk. Épp ezért látta jól Mikler Roland ennek a mérkőzésnek a jelentőségét. 

A magyar kapusnak egyébként abban is igaza volt, hogy az egyenes kieséses találkozók közül ez lesz, amelyen az együttesnek győzelmi esélyei lesznek. Egyiptom játékstílusa hasonlít a mieinkéhez: kitűnő átlövőik vannak, domináns a pozíciós játékuk, ugyanakkor bármilyen fájdalmas ezt kimondani, a két együttes közül az afrikai rendelkezik nagyobb merítési lehetőséggel, még úgy is, hogy Omar Jahja sérülés miatt kihagyta ezt a tornát. 

Az igazi kérdés az, hogy a magyar együttes honnan szerez majd plusz erőtartalékokat erre a találkozóra, hiszen azt azért láttuk, hogy néhány játékos már az utolsó utáni készleteit használja. Reményre ad okot viszont az a tény, hogy Egyiptomnál is hasonló a helyzet. 

A magyar csapat az előző meccsen felszálló ágba került, és ennek most összességében egy győzelem lesz a megkoronázása.