KézilabdaVálogatott

Férfi kézilabda vb: Gottfridsson nélkül is révbe érnek a svédek?

2023. január 27.

Megismétlődik a tavalyi Eb elődöntős felhozatala, ugyanazzal az eredménnyel?

Spanyolország-Dánia, péntek 18:00

Egészen elképesztő ez a spanyol csapat. Most már évek óta mindenki várja a visszaesésüket, de az valahogy sohasem akar jönni. Talán a négy elődöntőbe jutó csapat közül a legkevésbé korszerű kéziliabdát ők játsszák, viszont számtalan olyan játékosuk van, akik még most is képesek szinte hiba nélkül lejátszani éles végjátékokat. Erre a legjobb példa talán Joan Canellas, akinek két évvel ezelőtt a korára hivatkozva kellett távoznia Szegedről, pedig még most is képes nagyon fontos pillanatokban csapata élére állni. 

A dánok jelenlegi állapotát a magyar csapat saját bőrén tapasztalta. Dánia elképesztően magabiztosan jutott a legjobb négy közé, mégpedig úgy, hogy az óriási különbség ellenére végig az első sor játszott, ráadásul igencsak motiváltan. És most vannak olyan állapotban, hogy akár még a spanyol csapaton is átléphetnek, még ha nyilván teljesen más típusú meccsre kell számítanunk, mint amit szerdán láttunk. 

Franciaország-Svédország, péntek 21:00

A svédek számára vezéráldozattal járt az Egyiptom ellen egyébként sikerrel megvívott negyeddöntő, hiszen Jim Gottfridsson megsérült, és mint kiderült, nem játszhat majd a hátralévő két mérkőzésen sem. A svéd csapat elvesztette legfontosabb játékosát, ennek következtében pedig jócskán csökkentek az elődöntős esélyeik is, pláne azért, mert az ellenfél Franciaország lesz, amely végül ugyan szenvedett, de simán jutott a legjobb négy közé. A francia kézilabda merítési lehetőségei már-már szenvtelenek a többi csapattal szemben. Hiányzik egy szinte teljes kezdőcsapatnyi játékos, és mégsem érződik semmi a teljesítményen. Most a házigazdát is könnyen kiüthetik.