Kézilabda

Férfi NB I: Három pontban a döntő első meccséről

2022. június 03.

Jön a bajnoki döntő első mérkőzése, nézzük pontokba szedve, hogy mire érdemes figyelni a találkozón. 

Pick Szeged-Telekom Veszprém, péntek 18:45

Kapusok

Nem túlzás azt állítani, hogy ezen a poszton akár el is dőlhet majd a mérkőzés. A szezon egésze alapján egyértelmű, hogy a Veszpérmnek van a jobb párosa, ám az utóbbi néhány meccsen ez egyébként jó munkát végző Momir Ilics nem forgatta megfelelően a kapusokat, így Corrales nincs topformában, Cupara pedig talán az érdemeihez képest kevesebbet játszott. Ettől függetlenül igazi luxus, amivel a veszprémiek küzdenek, két kiváló kapusuk van, akik közül a szerb hálóőr ráadásul rangadóspecialista, és nagyon szeret parázs hangulatban védeni. Ha valami,  utóbbi garantált a Pick Arénában a két csapat rangadóin. 

A Szegednél ezzel szemben egész szezonban gond volt a kapusteljesítménnyel, azt viszont láttuk tavasszal, hogy Mikler Roland egy-egy Veszprém elleni meccsen képes még meghatározó teljesítményre. Utóbbi nélkül aligha lesz esélye a Kékeknek. 

Beállójáték

Bánhidi Bence minden bizonnyal hiányzik majd (bár láttunk már ilyen téren meglepetést), viszont Matej Gaber felépült, kérdés tehát, hogy milyen lesz a Szeged beállójátéka. A Veszprémnél Andreas Nilsson minden bizonnyal hozza majd magát, a bakonyiaknál sokkal inkább a középső védelem gyengesége vethető fel. Kulcskérdés lesz, hogy e téren merre billen el a mérleg nyelve. 

Forma, kilátások

A Szegednél nincs kérdés, a bajnoki cím mentheti meg egyedül a szezonjukat. Egy hónapja jószerivel csak erre készülnek a Kékek, míg a Veszprémre még nagy feladat vár Kölnben. A presztízs azonban a piros oldalon is fontos tényező lehet, hiszen olyan még sosem volt, hogy a Szeged zsinórban két bajnoki címet hozzon el