KézilabdaKlub

Fradi kétszer, de jön a Győr is 

2022. szeptember 09.

Három kifejezetten izgalmas kézilabdameccsel is számolhatunk a hétvégén. 

Szerencsére kézilabdában is beindul a nagyüzem, hétvégén rajtol a női BL, valamint egy nagyon fontos férfi bajnoki mérkőzést is rendeznek. Haladjunk időrendi sorrendben!

Tatabánya-Ferencvárosi TC, szombat 14:10

Akár a bajnoki bronzérem szempontjából is fontos mérkőzés lehet a szombat kora délutáni, hiszen bár a Balatonfüredet sem szabad leírnunk, egyértelműnek tűnik, hogy idén ez a két csapat harcolhat majd a hazai bronzért. A Fradi a remek nemzetközi bemutatkozás után ahhoz a Tatabányához látogat, amelyet az előző idényben épp ők ütöttek el az Európa-liga lehetőségétől. A zöld-fehér együttes többek között Lékai Mátéval és Balogh Zsolttal erősített, a Tatabánya pedig Székely Márton visszaszerzése mellett olyan kézilabdázókat igazolt, mint Mateo Maras, Josip Peric vagy épp Pedro Rodríguez. Szemernyi túlzás sincs tehát abban, hogy európai szintű meccs vár ránk a szombati nap kezdéseként. 

FTC-Rail Cargo Hungária-Odense, szombat 16:00

Utána pedig rögtön jön a folytatás is, váltunk a lányokra, és egy hasonlóan megtippelhetetlen meccsel folytatjuk a délutánt. Papíron a Fradi lenne a meccs esélyese, pláne annak tekintetében, hogy az Odense csapatánál rengeteg a sérült, ám amit a Fraditól az első, Mosonmogyoróvár elleni meccsen láttunk, az – főleg támadásban – a legjobb indulattal is kétségbeejtő volt (igaz, azóta egy másik meccset simán nyertek az NB I-ben). Az tehát az igazi kérdés, hogy egy hét alatt lehet-e annyit javulni, ami elég egy még sebzetten is veszélyes ellenfél ellen? Apropó sebek: az előzmények ismeretében annak talán mindenki szurkol majd, hogy Háfra Noémi jól játsszon, legyen bármi is az eredmény.

Esbjerg-Győri Audi ETO, vasárnap 16:00

A tavalyi év Final Fourjának két résztvevője rögtön az első fordulóban összecsap. Nora Mörk leigazolása mindenképp kiemelendő a dánoknál, a keretük pedig ettől függetlenül is erős. A Győr számára ebben a csoportban nagyjából egyedül az Esbjerg jelenthet veszélyt, így talán jó is, hogy rögtön a szezon elején jön egy szép feladat. Ambros Martínéknál egyelőre a balátlövő poszt tűnik kérdésesnek, a minőség azonban nagyrészt ott is a helyén. A többiről meg….majd vasárnap megbizonyosodhatunk.